ЧЕЗ започва проучвания дали може да включи държавата в сделката за българския си бизнес

ЕЗ и "Инерком" ще подготвят задълбочен анализ на всички възможности и възможни резултати от потенциалното влизане на България в процеса на придобиване на българския бизнес на чешката компания. Това се казва в официално съобщение, публикувано на сайта на ЧЕЗ. В него се отбелязва, че българското правителство не е изразило интерес към влизането в процеса на продажбата, протекъл миналата година.

При вече подписан договор има ограничения за включване на държавата, се казва още в съобщението, цитирано от агенция "Фокус". Дали все пак тя може да стане част от сделката щяло да стане известно след няколко седмици, когато анализите ще са готови. По-късно в съобщение до медиите "Инерком" уточни, че се очаква анализите да са готови до началото на април.

Представителите на ЧЕЗ и "Инерком" проведоха серия от разговори в Прага между 6 и 9 март. На тях е било дискутирано изпълняването на условията по договора между двете компании. Основната цел на срещата е била подготовката на документите за българската Комисия за защита на конкуренцията.

Договорът за продажбата на българския бизнес на ЧЕЗ на "Инерком" беше подписан на 25 февруари. Още преди да бъде потвърдена сделката тя стана повод за атаки между партиите в управляващата коалиция и опозицията. Последният сблъсък по темата беше вчера в парламента.

Държавата изрази желание да притежава акции в българското дружество на 1 март.

Източник: dnevnik.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини