В Русенско мъж преби и удуши вдовица на негов познат, отказала му секс

Окръжна прокуратура – Русе внесе в съда обвинителен акт срещу извършител на убийството на  68-годишна жена. Обвинението срещу Джелял Ю. /на 66 г./ е за това, че на  11.05.2017 г. в русенското село Голямо Враново умишлено умъртвил другиго – Райме Х.  на 68 г., като убийството е извършено по особено мъчителен начин за убитата и  с особена жестокост. Престъпление по чл. 116 вр.чл.115 от НК.

Въпреки напредналата си възраст, обвиняемият  проявявал интерес към жените и търсел интимна близост с тях. Пострадалата била вдовица и живеела сама в къща на края на селото. На 11 май м.г. Джелял бил в дома си, сетил се, че познавал покойния мъж на пострадалата и решил да отиде до дома й и да поиска да прави секс с нея. Влязъл в двора, приближил се до жената, която поливала ягодите и  заявил желанието си, но пострадалата го изгонила. Ядосан от това, по-късно  обвиняемият отново отишъл в жилището на жената. Хванал пострадалата и започнал да я души. Въпреки съпротивата й,  Джелял Ю. успял да я събори на земята, нанесъл й удари по главата и по тялото, след което започнал да я души докато тя спряла да се движи и издъхнала.     

За това престъпление  законът предвижда наказание лишаване от свобода от 15 до 20 години, доживотен затвор или доживотен затвор без замяна. В процесът на разследването са извършени множество следствени действия – огледи на местопроизшествие, претърсване и изземване, разпити на свидетели, справки, психиатрични, медицински, технически и ДНК експертизи.

По искане на прокуратурата обвиняемият е с мярка за неотклонение „задържане под стража“ и е приведен в затвора.

Предстои насрочване на делото за разглеждане от  съда.

Източник: asenovgrad.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Случаен виц

Последни новини