18 °C

Анализ: Индустриалната зона на Димитровград ще продължи да расте

Нов анализ на бизнес средата показва, че индустриалната зона в община Димитровград ще продължи да расте, като създава нови шансове и предизвикателства пред местната икономика. Това се посочва в доклад на екипа на "Тракия Тех", които в партьорство в Общината извърши анализ на бизнес средата и иконочимеското развитие на района. Инициативата бе на кмета Иво Димов и стартира в края на миналата година.

От "Тракия Тех" са убедени, че Димитровград е новата притегателна инвестиционна дестинация. Те посочват, че общината преминава през важна индустриална трансформация и са на мнение, че градът се асоциира като притегателно място за международни инвеститори в машиностроенето и автомобилостроенето.

"Притегателността на местния пазар на труда се засилва от добре представената промишленост в структурата на местната икономика. Преработващата промишленост в община Димитровград е добре развита, като допринася за близо 40% от добавената стойност и 1/3-та от работните места, а производителността на труда на общинско ниво е по-висока от тази на областно ниво", пише още в доклада.

Анализаторите допълват, че съществуват добри възможности за изграждане на предприятия във формиращата се индустриална зона. Важен фактор, според анализа на "Тракия Тех" е привлекателността на тази зона, добрата пътна свързаност и близост до магистрала и двата големи града, което е възможност за бързо и безпроблемно свързване с водопровод, електрическо захранване и газоподаване.

Посочено е и силното преимущество за привличането на инвеститори в региона на Димитровград заради неговото географско разположение и добра транспортна свързаност. Отчетена е и близостта до турската и гръцката граници, заедно с добре развитата и модернизирана пътна инфраструктура. От "Тракия Тех" ще продължат сътрудничеството с Общината, като през настоящата година са предвидени няколво важни стъпки за утвърждаване визия на Димитровград.

 


Хороскоп за 26.09.2018

Овен
Телец
Близнаци
Рак
Лъв
Дева
Везни
Скорпион
Стрелец
Козирог
Водолей
Риби
Моля, изберете зодия
Последни новини