Очакват се дъждове, свлачището затворило пътя за Мадан става още по-опасно

Прогнозите са нови валежи от дъжд, които биха могли на предизвикат нови срутвания, се призовават хората да не предприемат преминаване по участъка с голямот осрутване по пътя Смолян-Мадан, призова областният управител Недялко Славов.

Преди голямото срутване по основното трасе вече са поставени табели, че е затворено за движение, забранява се преминаването на пешеходци заради опасността от падащи камани и свличане на големи земни маси.  Пътят Смолян-Мадан остава затворен за продължително време, а трафикът се насочва по обиколните маршрути Смолян-Смилян-Рудозем-Мадан и Смолян-Фатово-връх Средногорец-Рудозем-Мадан.
Областният управител Недялко Славов изказа благодарност към шефа на АПИ инж. Дончо Атанасов и екипите на АПИ и ОПУ, на община Смолян, „В и К“ ЕООД, Електроразпределение ЮГ, ЕСО, Горското предприятие, на пътноподдържащите фирмаи, с които аварийно предприети действия, за да се обезопаси и поразчисти срутището.
Дълготрайно решение е изграждането на обиколен път, за да се улесни пътуването на хората от Търън и околните села, които ежедневно преминават по участъка, отивайки на работа или на училище.
Обиколният път вече се изгражда, благодарение на бързата реакция на държавните институции и община Смолян.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини