Появи се нов кандидат за „най-бърз автомобил на планетата”

Традиционно на автосалона в Женева се показват и някои наистина безумни проекти. През тази година сред тях попада автомобил направен от компания, базирана на Канарските острови. Засега това е само макет, но създателите му твърдят, че серийната машина ще стане най-бързият автомобил на планетата.

Колата е дело на новата компания Corbellati и носи красноречивото име Missile (ракета). Първоначално беше планирано тя да бъде представена по време на изложбата Top Marques, която се провежда през април в Монако, но явно нейните създатели са намерили пари и за автосалона в Женева, който е от най-скъпите.

Създател на Corbellati е бижутер от Сан Ремо, но след преместването на компанията на Канарските острови тя преминава в ръцете на синовете му Деметрио и Акиле Корбелати, които започват да разширят нейната дейност. Първоначално Деметрио на шега решава да направи най-бързият автомобил в света, но по-късно нещата стават сериозни.

Мотивът на двамата братя е, че щом Хорацио Пагани и Кристиан фон Кьонигсег могат да направят такива коли, защото и братята Корбелати да не могат? Деметрио дори прекъсва следването си за архитект и се заема сериознo със създаването на автомобила.

В крайна сметка братята правят купе в стила от 60-те години на миналия век, оборудвано с 9,0-литров V8 мотор с две турини, създаден от компания Mercury Racing, която е известна с производството си на двигатели за моторни лодки. Задвижването на Missile е към задните колела, а скоростна кутия е 6-степенна механична, като засега не се разкрива от коя компания е произведена.

Двигателят развива мощност от 1800 к.с. и 2300 Нм въртящ момент. Дължината на автомобила е 4670 мм, а широчината – 2040 мм. Цялото шаси е направено от карбон, а окачването е пневматично, като може да се регулира в три направления.

По думите на Деметрио Корбелати, компанията му вече е направила един прототип, който в момента се тества. Серийната версия трява да бъде готова до 2 години, като първоначално автомобилът ще развива 480 км/ч, а след това ще трябва да преодолее и границата от 500 км/ч. След като тези скорости бъдат постигнати, ще започне и производството на Missile, като в момента братята търсят допълнително финансиране за него.
Източник: actualno.com

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини