След пет дни става ясно кога ще бъде отворен пътя Смолян – Мадан

На 19 март трябва да е готов и представен в АПИ докладът за състоянието на свлачището и пътя в района на Тикале, които блокираха движението и живота на хората от околните 11 села. Вчера /13 март/ комисията за работа е сформирана със заповед на шефа на АПИ инж. Дончо Атанасов и започна веднага работа.

Експертната работна група е с председател  доц. д-р Стефчо Стойнев, членове са водещи геолози и преподаватели в Минно-геоложкия институт в София и представители на БАН.
В експертната група участват и зам.-кметът инж. Марияна Цекова, зам.-областният управител Андреан Петров, представители на АПИ, ВиК, енергоразпределителното дружество, горски стопанства и държавното южно – централно горско предприятие.
Задачата на специалистите е в рамките на посочения срок да извърши подробен оглед на място на свлачището и да изготви становище за динамиката и механизма му. Трябва да се направят и препоръки за спешни неотложни аварийни мероприятия за стабилизиране на участъка.
Специалистите ще трябва да изготвят и програма за необходимите проучвателни проектантски работи, както и заключение кога ще бъде отворен републиканския път. 
 
СмолянБГвестинет

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини