На форум Община Първомай ще сподели добри практики за управление на отпадъците

 

Община Първомай е една от трите общини, заедно с Рудозем и Златоград, които ще споделят добри практики в рамките на форума „Интегрирано управление на отпадъците“.

Той ще се проведе на 16 и 17 март в Пампорово, при участието на представители на 27 общини. Организатор е смолянският филиал на Варненския свободен университет „Черноризец Храбър“, с подкрепата на областния управител на Смолян Недялко Славов.

Обучението е част от програмата на Института за интегрирано управление на общините, създаден във ВСУ „Черноризец Храбър“ с мисия да съдейства за устойчивото и интелигентно развитие на общините, като подготвя кадри за тяхното управление, развива научните изследвания, предприемачеството и иновациите в съответствие с концепцията „Smart City”. Сред лекторите ще бъдат министърът на околната среда и водите Нено Димов, председателят на Парламентарната комисия по околната среда и водите Ивелина Василева и представителят на дирекция „Околна среда“ на Европейската комисия Джордж Кремлис.

В края на обучението участниците – повече от 100 представители на местната власт и бизнеса, ще получат сертификати.

Теодора Кирякова

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (5)

  • 1
    Ха
    Хахааааа
    15 0
    14:26, 14 мар 2018
    "Добри практики"?!? За онези три контейнера за "разделно" събиране ли ще говорят? Или за многобройните незаконни сметища? Кмета не го ли глобяваха за затлачени пълни с отпадъци дерета?
  • 2
    Wh
    whatever
    14 -1
    14:31, 14 мар 2018
    Добрите практики накратко:
    1 Събират боклука
    2 Извозват го до общината
    3 Намират му работа и го назначават на пост
  • 3
    Ин
    иновативен Ангу
    14 0
    15:59, 14 мар 2018
    Форума е "Споделяне на добри практики........."Дъра... бъра...Виж ако Ангу сподели добрите си практики по най- лошо управление на община и целенасоченото и унищожаване, форума ще бъде интересен.
  • 4
    Pa
    parv
    9 -4
    16:36, 14 мар 2018
    Хе, хе, любимият ни сайт е забавление, ама чак такива дебелашки шеги! И кметът има сърце, и той душа носи, по-полека!
  • 5
    Пр
    практикант
    4 0
    12:31, 17 мар 2018
    Кви практики кви 5 лв. Ако искате да се научите да лъжете и крадете, как да обещавате и нищо да не изпълнявате, ето ви ги Папазов , Митков, Петков - турите там и Руждито и имате на ПРАКТИКА най-престъпния , безбожно циничния квартет унищожител на града ни.

Още новини

Последни новини