Действията на Лондон са неприемливи и провокативни, реагира Москва

Руският посланик в Лондон определи решението за експулсиране на 23  рески  дипломати като "напълно неприемливо, неоправдано и късогледо", съобщават "Гардиън" и руски медии.
 
По-рано днес премиерът на Великобритания Тереза Мей обяви, че прекъсва контактите с Москва на високо ниво.В съобщение на посланик Александър Яковенко се казва, че днес е бил привикан от външното министерство на Великобритания, където е бил информиран, че 23-ма дипломати са обявени за персона нон грата.
 
Ние разглеждаме тези враждебни действия като напълно неприемливи, неоправдани и късогледи, се допълва в съобщението.
 
Според него цялата отговорност за влошаването на отношенията между двете държави лежи върху настоящото политическо ръководство на Обединеното кралство.
 
Кремъл: Отхвърляме заплахите и ултиматумите, нямаме нищо общо със случая „Скрипал”
"Всичко, което британското правителство направи днес е абсолютно неприемливо и ние го разглеждаме като провокация", подчерта Яковенко.
 
В същото време говорителят на руското външно министерство коментира думи на Мей, че Сергей Лавров не е достоен да заема поста.
 
Тереза, Лавров е руски министър, а не британски. Оценката кой да е министър се дава от президента на Русия. Разбирам, че искате да мислите различно. Но вашият министър Борис Джонсън, написа Мария Захарова във "Фейсбук".
Източник: news.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини