Деветокласничка от ПМГ "Иван Вазов" с най-добри идеи за библиотека на бъдещето

    Победителите от конкурса, обявен от Градска библиотека "П.Пенев" бяха обявени днес.Той бе за есе на тема "Моята библиотека на бъдещето", а целта - да бъдат представени идеи за превръщане на мястото в притегателно за младите хора.

    Победител в конкурса е Ивета Георгиева от 9 клас на ПМГ „Иван Вазов”. В творбата си ученичката дава идея за създаване на тинейджърски съвет към библиотеката, които да привлече повече млади хора към книгите. Намерението ще бъде реализирано с помощна на екипа на библиотеката, предстои да се оформи и кът, където учениците да се събират и общивуват. В тинейджърския съвет ще се включат и деца от други училища в града.

    Второто място в конкурса за есе е за Славея Славчева от 9 клас в ПМГ "Иван Вазов".На трето място бе класирана Едита Димитрова от 6а клас на ОУ „Пенчо Славейков”. Наградите за победителите бяха таблет, геймърска мишка и външна батерия.

    В надпревата на библиотеката бяха раздадени и две поощрителни награди. Те отидоха при Траяна Иванова и Станимир Славчев, който бе най младия участник в конкурса. Наградите на победителите връчиха библиотекарите Валентина Терзиева и Светла Билярска и поетът Демир Демирев. Поздрав към присъстващите отправи директорът на ГБ "П.Пенев" Петко Каневски.

    Библиотекаря Валентина Терзиева, която бе инициатор на конкурса припомни, че има и проучване сред младите хора за превръщането на библиотеката в притегателен център. В него са се включили младежи на възраст между 14 и 19 години.

     

    Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини