Мистерията се заплита: Новичок в чантата на дъщерята на Скрипал

Веществото, с което е бил отровен бившия полковник от ГРУ Сергей Скрипал, е било открито в чантата на дъщеря му - Юлия, съобщи "Телеграф". Изданието се позовава на свои източници в тайните служби.

Според източници веществото е било импрегнирано в нещо  - дрехи или козметика, които жената е разопаковала вкъщи. Според единият от източниците на британската медия, се работи по версията новичок да е попаднал в дома на Скипал, донесен от нищо неподозиращата Юлия с куфара ѝ. Тя се завърнала от Москва на 3 март. Убийците лено са можели да проникнат в апартамента ѝ в Москва.

The Telegraph предполага, че тежко пострадалия полицай Ник Бейли е попаднал под въздействието на новичок в дома на Скрипал, а не на мястото, където бившият агент и дъщеря му са открити в тежко състояние.

По-рано ученият Вил Мирзаянов, който е участвал в създаването на бойното отровно вещество новичок, използвано за отравянето на бившия полковник от ГРУ Сергей Скрипал, заяви, че веществото може да се получи в различни страни, независимо от факта, че се е произвеждало само в СССР и Русия.

Според него британските следователи могат да определят вида вещество, с което Скрипал е бил отровен с вероятност от 96%.

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини