Стоянка Мутафова гостува на Младежките театрални празници в Димитровград

    Младежки театрални празници ще се проведат в Димитровград в дните между 26 и 28 март. Гост ще бъде популярната актриса Стоянка Мутафова, която ще представи тук новата си книга - "Добър вечер, столетие".  Нейн автор е дъщерята на Мутафова - Мария Грубешлиева.

    Срещата-разговор ще е в салона на ОДТ "Ап.Карамитев" на 28 март ог 19 часа. Входът е свободен, но ще бъде с покани. Те могат да се вземат от касата на театъра от понеделник - 19 март.

    Идеята за реализираните за пръв път тук Младежки театрални празници е на театрална школа "Апропо" и  Детски и младежки център. Те са подготвили и интересни прояви в останалите два дни.

    На 26 март ще има Куклено-театрална творческа работилница. Мястото е кино "Химик" от 14 часа. Двама актьори от Старозагорския театър  ще водят работилницата.

    От 19 часа отново в "Химик" същия ден ще е премиерата на театрална школа "Апропо". Младите таланти ще играят на местната публика пиесата "Дрип шоп". "Постановката е провокация към зрителите и това, което ни заобикаля", коментира ръководителят на школата Делчо Тодоров.

    На 27 март, когато се отбелязва Международния ден на театъра отново ще има Куклено-театрална творческа работилница в кино "Химик". От 19:00 часа отново ще има представление на Младежка школа "Апропо" пак на същото място.

    Подкрепа за организиране на празниците са оказали Община Димитровград и ОДТ "Ап.Карамитев". Целта е да бъдат провоккирани децата и младите хора да се обърнат към театралното изкуство, коментираха още организаторите.

    Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини