Як ирландец кове гигантски мечове и посича всичко (видео)

Изображение 1 от 2

    Да си ковач в наше време си е езотично занимание. Но Майкъл Кроуел е превърнал майсторлъка си в доходоносно бизнес начинание. Той прави гигантски мечове и хората ги купуват.

    В компютърните игри е доста по-лесно да размахаш вълшебен меч. Съвсем друго е с огромните хладни оръжия на Майкъл. Теглото на един от неговите мечове може да достигне 50 кг. Работите му, които освен реални действащи оръжия, са и произведение на изкуството, са набрали слава по света. Той прави прототипи на компютърни оръжия, фентъзи и епични саги. За изработването на едно от тях отива около месец. А видеото показва тестовете на поредния меч с огън и вода. Ако имате повече време и сте запленени от стоманения шедьовър, Майкъл е заснел почти 2 часа видео за създаването му, вижте по-долу.

    Майкъл изковал първия си меч през 2007 год. по това време започнал да снима видео и да качва в мрежата. Понеже истинското му име вече било заето, регистрирал се в социалните мрежи като MichaelCthulhu. Година по-късно с него се свързали от холивудска компания да изработи мечове за продукцията им. Ирландецът Майк станал звездата на шоуто  #BigGiantSwords преди три години, в което показвали коването на оръжия. Обаче се наложило да му направят друг профил в социалните мрежи за феновете на шоуто, защото никой в Холивуд не можел да напише правилно Cthulhu.

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини