След Великден местят Зеленчуковия пазар в Димитровград

    След Великден ще започне преместването на Зеленчуковия пазар в Димитровград в улицата, северно от бившия магазин „Билла“. Както писахме по-рано, пазарът на ул. „Елин Пелин“ ще се ремонтира със средства, отпуснати от Министерски съвет. Те са в размер на 1 520 000 лв.

    Решението стана ясно днес на среща в зала „Гросето“ между търговците от тържището и кмета Иво Димов. Присъства и ръководството на предприятието, стопанисващо пазарите и тържищата.

    Търговците настояха да заплащат наемите на масите, докато трае ремонтът, защото според тях така ще гарантират ползването им. Иво Димов припомни, че е съществувала идея да не се заплащат такси на временното място на пазара заради по-лошите условия. След като изслуша аргументите на работещите на Бабин пазар, градоначалникът каза,  че ще внесе докладна в Общинския съвет с предложение таксите да бъдат намалени наполовина, докато трае ремонта.

    „Целта ни е да се изгради максимално удобно и ефективно съоръжение, което ще осъвремени облика на пазара и ще повиши условията на работа за вас и удобството на клиентите“ заяви Димов пред търговците.

    Разяснени бяха и детайли, свързани с новия проект. Част от тях са два реда маси и осем павилиона със собствени санитарни възли. Всеки павилион ще разполага със собствен санитарен възел, като четири от тези обекти ще бъдат за цветя, а другите четири – за хранителни стоки.

    Покривът на новия пазар ще бъде на височина между 3.5 м. и 6 м., като една част от конструкцията му ще бъде с прозрачни панели. Пространството зад масите ще бъде затворено, ще се изградят и два прилежащи паркинга, предвидено е да има заведение и административна сграда.  

    На срещата бе коментирана и идеята в началото на северната част на пазара да има сектор  с маси, които да се плащат ежедневно. Предлага се те да бъдат за селскостопанските производители, чиято продукция е сезонна.  

     
    Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (1)

    • 1
      То
      Този кмет
      8 -2
      17:38, 17 мар 2018
      Този кмет не знае и не помни какво е приказвал преди няколко месеца. Тогава разпалено приказваше как котата на терена на игрището спомагало за по-лесното изграждане на сградата на пазара, а сега тази сграда се превърна в паркинг. Каква трансформация! Каква компетенция в ръцете на един тройкаджия от минния техникум и после закупил, и излъгал за диплома за висше образование. Дано този обект не се превърне в опит за лапане. Знаем, че конфликта на интереси е голям. Главният архитект Т.Томов е основния проектант и проекта е изготвен в неговото проектантско бюро, но подписа е от негов колега и си менкат проектите както си искат. Като се знае и връзките му със секретаря на комисията по строителство Добрина, няма начин да минат всичките тези номера. Така, че димитровградчани следете "компетентните" изказвания на един манипулатор. Сигурно ръководството на обекта ще бъде поверено отново на "големия строител" Гочев. Изглежда, че от многото и трудно строителство на централната част за над 5 милиона лева, корема му е станал по-голям.
    Последни новини