С приказни герои, изложба и приказно четене в ОДК отбелязаха Международния ден на приказката

Изображение 1 от 2

    Деца, родители и приказни герои се включиха днес в Деня на приказката в ОДК по случай Международния ден на приказката. На празника беше представена и авторска изложба „Приказки от куфара” на Ваня Иванова. Приложничката представи пред детската публика 20 текстилни ръчно изработени пана под формата на куфарчета с герои от популярни приказки и книги: „Хензел и Гретел”, „Спящата красавица”, „Аладин и вълшебната лампа”,  „Мечо Пух”, „Малката русалка” и др.

    Учениците от клуб „Театрално студио” с ръководител Антония Грозева представиха приказните герои Червената шапчица, Пинокио, Пипи Дългото Чорапче, Алиса, Снежанка и Принца, които четоха откъси от приказки от изложбата и забавляваха малчуганите с гатанки от известни приказки. Деца от публиката се включиха в „Приказното четене” с откъс  от любима приказка.

    На 20 март в цял свят се отбелязва Денят на приказката.

    Празникът се чества от 1967 г. и съвпада с рождения ден на датския писател Ханс Кристиан Андерсен. За пръв път празникът е отбелязан в Швеция като ден на разказвачите на приказки, но постепенно се разпространява и става по-известен като Международен ден на приказката.

    Това съобщиха от Ръководството на Общински детски комплекс.

    Източник: Kardjali.bgvesti.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини