Градското дерби между „Хасково“ и „Асти“ завърши с 8:0

    „Хасково 1957“  победи с 8:0 „Асти“ в мач от 15-тия кръг на Областната  футболна група. В градското дерби на едноименния стадион  с два гола за победата се записа новото попълнение на „Хасково“ Владимир Зафиров. Преди да премине в южния тим той игра с фланелка на елитния „Верея“ Стара Загора.

    В отбора на „Асти“ пък като титуляр се разписа общинският съветник Красен Ангелов.

    Победителите диктуваха мача през цялото време, като направиха и няколко пропуска, които можеха да оцветят още по-бомбастично финалната разлика.

    Мачът, който се игра под дъжда, завърши под дъгата, която се появи през пробилото слънце на финалната права на двубоя.

    Още по-хубавото беше обаче, че около стотина фенове уважиха надпреварата между двата отбора с подкрепата си.

    Haskovo.net

    Източник: Haskovo.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (14)

    • 1
      Фе
      фен
      23 -8
      19:56, 18 мар 2018
      Такъв голям град а дербитата зонални срам и позор за ХАСКОВО И ХАСКОВЛИИ, Скапан град а има толкова много богати хора ама пинтии !!!!! Красьо Слона 8 свирки да направи и на додуци 8 да посвири .Тюфлек !!!
    • 2
      Ди
      Димо
      24 -6
      21:09, 18 мар 2018
      Общината отпусна субсидия от около 12000 лева на АСТИ. Парите са отпуснати със съдействието на зета на "Президента" на АСТИ който е общински съветник, както и със съдействието на споменатия по-горе общ съветник . "Президента" -Димитер Георгиев - Брадата разпределя парите за забавления(отбора се събира само за мачовете и резултатите го показват) на мъжкия отбор в който играят същия общински съветник и синовете на президента и на Д.Георгиев. И в същото това време децата ни които са в Спортното и в АСТИ пътуват за гостуванията си с леки коли извън всякакви превила. Ето така се развива спорта футбол в града и в АСТИ. Ако има журналисти да проверят.
      • Ди
        Ди Димитър
        0 0
        22:31, 21 мар 2018
        Ди Димитър като изкараш 2лв лични средства От джоба си и ги дадеш за спорта или отделиш част от личното си време, тогава може да коментираш.
    • 3
      Бе
      Бероец
      16 0
      22:40, 18 мар 2018
      Хахаха пълен цирк дерби в зоналния футбол уж стадион писта направиха, а отбор няма пародия голяма ми съберете се всички отбори и направете един асти хасково и хасково 2 хасково 3 и т.н. Който иска да спортува за здраве на Авеню или Кортовете и по какъв критерий наистина се разпределят пари на клубовете по усмотрение по жребий,симпатии ими който спечели на белот ....
    • 4
      Го
      Гост
      4 -7
      09:36, 19 мар 2018
      Бабангида е човекът но в Хасково има много умни глави затова никога ама никога няма да има ФУДБОЛ
    • 5
      Fs
      fsgdfg
      2 -1
      10:10, 19 мар 2018
      Язък за тия момчета,егати пародията
    • 6
      Ст
      Стадион Младост
      4 -4
      10:52, 19 мар 2018
      Всъщност май "Асти" се очертава като единственния хасковски клуб- там се докосват до мъжкия футбол юношите на Спортното училище ,което беше тотално загърбено от Община Хасково много години наред.И ако се създаде по-добра материална база и условия за подготовка и участие резултатите ще започнат да се появяват
    • 7
      Ив
      Иван
      4 0
      10:55, 19 мар 2018
      Вижте малко да Ви обясня как стоят нещата в аматьорската лига и отбори .Всеки отбор си има спонсори ,частни лица които дават я обяд ,премия ,спортен екип или нещо друго на играчите или играят на терена както виждате но те за Хасково са един или два такива отбора в които играят хора които са заможни и по този начин отбора им бие и вкарва доста голове .Да поздравим Хасково 1957 ,страхотен отбор са и имат добри футболисти .А относно другия отбор ,тя нямат и финансовия ресурс да направят каквото и да е било играят с това което имат и което излиза от спортното училище .Всъщност ако всички сме реалисти ще видим ,че в повечето отбори в Хасково по футбол възрастта е далеч от тази която трябва да е ...ако ме разбирате какво искам да кажа .А относно парите които се дават те за пътни,съдийски,тренировъчен процес ,охрани,топки ,гети да не говорим за екипи ,те са минимални средства ако разчитат само на това .
    • 8
      Фу
      фУТБОЛИСТ
      3 0
      13:03, 19 мар 2018
      Така се прави футбол! Браво
    • 9
      Фу
      Футбол
      3 0
      13:04, 19 мар 2018
      Всичко е въпрос на организация и средства-общината трябва да подпомага клубовете,а техните амбиции и възможности са в техните ръце.На ниво А областна група нормално е в Хасково да има 2-3 отбора .Проблема е че поне за В група трябва съвсем други средства,организация и база.
    • 10
      Го
      Гост
      0 -1
      13:34, 19 мар 2018
      Браво Бабангида мачкаи мишоците
    • 11
      Xa
      XACKOBO
      5 0
      15:15, 19 мар 2018
      Браво на журналистите че отразявате спорта в града. Между другото, въпреки проблемите си, стадионът ни е един от най-добрите в района южно от Стара Загора и източно от Пловдив. Дано скоро Хасково се върне в по-горните дивизии.
    • 12
      Ив
      Иван
      3 0
      15:25, 19 мар 2018
      Хубаво е ,че журналистите и медиите които представляват започнаха да се интересуват от местните дербита,защото това е едно от малкото развлечения на хасковолиййй.Да се дава малко повече гласност по информационните сайтове за предстоящите двубой .Стадиона е нов с нова писта и тревно покритие един добър начин малди хора и малки деца да се забавляват и разходят до иначе пустеещия Стадион Хасково!!!
    • 13
      Те
      Терени
      3 0
      16:17, 19 мар 2018
      Реално именно на новия терен на стадион "Хасково" трябва да играят домакинските си срещи мъжките футболни отбори от града-/Хасково 1957,АФК Хасково и Асти / до превръщане на терена на стадион"Младост" в нормален за футбол.Новата писта също не трябва да бъде заключена,а да може да се ползва от хората през чиито данъци е направена.Браво на АФК"Хасково",че се опитват да възстановят най-нормалното място за тренировъчен процес-бившия спортен комплекс"Клокотница" дна Ямача
    Последни новини