Езиковата с призово място в куиз под надслов „Днес определя моето утре“

Петя Беловска, Берфин Юсеинова от IX клас, Габриела Русева от X клас, Габриела Манкова, Николай Куцев и Евдокия Касабова от  XI клас спечелиха призовото второ място в куиз /отборна мисловна игра за знания/  под надслов „Днес определя моето утре“. 

Куизът под  мотото „Днес определя моето утре“ се реализира от екип  на Quizzzthis в Бизнес инкубатора. Играта бе ръководена от т. нар. куизмастър (водещ) и се проведе в пет кръга, всеки с по 10 въпроса. Първи, трети и пети кръг включваха въпроси от обща култура, предимно от темите за психоактивните вещества, включително употреба на  алкохол, тютюнопушене, нови наркотици. Втори кръг бе визуален – бяха прожектирани десет снимки  и  учениците трябваше да познаят какво е изобразено на тях. Четвъртият  кръг  бе музикален – участниците имаха възможност да чуят десет песни по 30 секунди и да познаят името на песента и нейния изпълнител. В куиза участваха девет отбора, а отборът на „таралежа“ спечели призово второ място.

За първи път Кърджали бе домакин на "куиз", отборна мисловна игра за знания, която бе организира от Общинския съвет по наркотични вещества. Целта на куиза бе превенция на употребата и злоупотребата с наркотични вещества чрез осигуряване на възможности за участие на младите хора във  форми за развитие на техните интереси, способности и таланти.     

По време на куизаучастниците отговаряха на въпросите и се забавляваха. Отборът на ЕГ „Христо Ботев“, гр. Кърджали доказа, че учениците са запознати с вредата от употребата и злоупотребата с психоактивните вещества,алкохол, тютюнопушене и имат всестранни познания и богата обща култура.

Това съобщиха от ръководството на Езиковата гимназия.

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини