Корнелия Нинова: Борисов да постави въпроса за тракийските имоти пред Ердоган на срещата във Варна!

Премиерът Бойко Борисов да постави категорично пред турския президент Реджеп Таип Ердоган при срещата им във Варна въпросът за имотите на тракийските бежанци. Казусът е не само от национален, но и от европейски интерес, затова той ще звучи актуално на форума в присъствието на европейските лидери. Това заяви в Кърджали председателят на ИБ на НС на БСП Корнелия Нинова. Тя припомни,че през 2008 г. е приета по предложение на евродепутати от БСП резолюция на Европейския парламент изискваща от Турция решаването на проблема.

Нинова също така осъди като неприемливи последните изявления на Ердоган , че Кърджали е в духовните граници на Турция. Тя подчерта,че Кърджали е в България и е духовна столица на Източните Родопи. Очакваме във Варна Борисов да изрази тази позиция, подчерта Корнелия Нинова. Тя призова премиера да мисли за народа си и за териториалната цялост на страната.

Председателката на БСП призова политици и партии в Кърджали да не разделят хората в Източните Родопи по етнос и религия. Тя порица алтернативното честване на религиозни празници. Тук умишлено се насажда агресия, категорична бе Нинова. Това може да е от полза за партиите, но не и за хората, посочи тя.

Георги Кулов

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини