Кучешкият приют готов след три месеца

Временният кучешки приют в бившата ОСМА край Хасково ще бъде готов след 3 месеца. Днес общината подписа договор с фирмата, която спечели обществената поръчка - “Водно строителство”. Срокът за изпълнение на поръчката е 90 дни, а стойността на договора – 40 900 лв.

От общинската администрация обясниха, че забавянето на кучешкия приют е било заради изискванията на Агенцията по храните, с които общината е трябвало да се съобрази. Сегашният проект е съгласуван с БАБХ и отговаря на всички законови изисквания, допълниха от администрацията.

Изграждането на временен кучешки приют започна миналата пролет след няколко случая на нападнати хора от бездомни кучета. Клетките бяха монтирани от “Екопрогрес”. Оказа се обаче, че за изграждането на съоръжението е необходимо да се изпълнят многобройни изисквания и съгласуване с Агенцията по храните. Така приютът бе забавен с цяла година.

Тодор Кръшков

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (14)

  • 1
    Ев
    ЕВРОАТЛАНТИК
    29 -3
    13:14, 21 мар 2018
    Много време бе -3 месеца Ми то за такъв срок може да се построи небостъргач Алооо Водното вие да не би да работите на двудневна седмица Имам призив към директора на фирмата ---ВОДНИЯ СТЕФАН--- Вземи се в ръце бе стефане стига се разхожда с тоа джип Стегни се
    • Сд
      сдасд
      5 -13
      13:56, 21 мар 2018
      Кви ги приказваш "ЕВРОАТЛАНТИК" 3 месеца са си раз... Виж коментара
  • 2
    Пр
    принцесата от Монако
    16 -7
    13:30, 21 мар 2018
    Малеееее,пролет пукна и общината се събуди!!Кучешки приют,лъвски глави,детски площадки ,е ,само с детските градини и таксите нещо не са в час!Но затова пък отмениха срещата с кмета и директорките на градините!Принципи,няма що!!!!!!!!
  • 3
    Не
    Не ти вярвам вече кмете
    17 -3
    14:32, 21 мар 2018
    Това сме го чували. Дайте нещо да видим. Стига с тези обещания.
  • 4
    Чо
    човеколюб
    14 -12
    14:40, 21 мар 2018
    Най-после някой се престраши да скочи в дълбокото - щото Георги Иванов не пожела и с право - законодателите така са се погрижили за бездомните кучета, че се чудиш дали самите те не са произлезли от кучешкия вид. Но нейсе! А сега хасковлии да затягат коланите, защото след ремонта се почва: ваксини/всяка около 100лв/, обезпаразитяване/ и то не малко пари/, ежедневно хранене, обучение на персонал за залавянето, обучение на поддържащия персонал, началник, ветеринар, официален сайт с администратор, ток, вода, дебнещи за нарушение правата на кучетата и т. н. и т. н. Еми - честито!!! Пък тия, дето всъщност поддържат уличната популация - пак ни лук яли, ни лук мирисали. За тях кога ще се погрижим???
  • 5
    Cl
    CL 500
    10 -5
    14:44, 21 мар 2018
    щерЮю, келеменце малко гледай гледай, нямаш нищо общо както тук така и във всичко останало !!!
  • 6
    12
    1234_1521637721
    23 -4
    15:08, 21 мар 2018
    Дано направят приют наистина и наемат хора, които обичат животни, а не някакви садистични идиоти ! Искрено се надявам всичко да е цивилизовано и както трябва.
  • 7
    Ня
    няма край
    15 -4
    17:22, 21 мар 2018
    Приют няма, но хора, които обичат кучетата има достатъчно в Хасково и е добре зоодоброволците обединено да движат нещата там, а не садисти, както пише по-горният. Животните не са виновни, а хората с тъпите неуврели кратуни, които ползват кучето, докато им е полезно я за вила, я за строж и после го натирват до следващата си нужда. Затова не само зоодоброволците, а всички са длъжни да помагат в идеята, градът да бъде без гладни нещастни глутници - прибрани, но обгрижени хуманно. А не да ми се биете само в гърдите - хората са важни, та хората...Е, като сте хора и висши примати - бъдете ОТГОВОРНИ, ХУМАННИ и ДОБРИ! Иначе толкова сте и хора...на думи.
    • Чо
      човеколюб
      4 0
      23:35, 21 мар 2018
      Нали разбирате, че 50 и повече кучета събрани на едно място няма как да е ОК?
      Очевидно е, че в приюта ще се настаняват на най-младите и най-здравите - останалите - болни и агресивни трябва да се приспиват, колкото и да ни е мъчно за тях. И не НЕчовеци са тези, които ще трябва да го правят, а тези, които са допуснали да се раждат кучета, които после изхварлят - понеже са много хуманни. За да се реши трайно проблема с уличните кучета само с приют няма да стане. Трябва да се приложи задължителна регистрация на всички домашни кучета и с таксите от тях да се издържа приюта, защото уличните кучета някога са били домашни.
  • 8
    Ти
    ти да видиш!
    8 -2
    18:38, 21 мар 2018
    Няма що, голяма новина! Освен за всяка керемидка да пускат съобщение та белким стане нявгъж... Ей, претрепаха се от работа в таз община, въздух не им остана.. или пробват да затапват скандалите дето никнат като гъби..
  • 9
    Пр
    принцесата от Монако
    3 -2
    19:58, 21 мар 2018
    Утре ще е голямата новина,когато тези с концепциите и най- после с ВИСОКИТЕ ОЦЕНКИ ще седнат на мечтаните столчета!!!!След 4 - 5 отменени конкурса ПОДХОДЯЩИТЕ хора се справиха с големи мъки!Утре ще има цветя,шампанско,целувки - както си му е редът!ПУ,ПУ, дано кметът не отмени конкурса пак!!!!
  • 10
    Въ
    Възпитател
    5 -1
    22:07, 21 мар 2018
    Дано най-накрая заработи този приют и дано назначат хубави хора със садистично мислене ,че да очистят града за 1-2 месеца. И да се сложи край на тези кучешки глутници.
  • 11
    Ри
    Рижавия х.ѝ...
    4 0
    22:26, 21 мар 2018
    Даѝ боже,че ми писна на х.я от тях...
  • 12
    Не го вервам това, в тази община всички са лъжци ...и братовчеди...

Още новини

Последни новини