Работите по пътя Пловдив - Асеновград приключват най-късно до есента

Изображение 1 от 3

    В момента върви рехабилитацията на старото трасе от пътя Пловдив - Асеновград, като се извършва фрезоване и запълване на фуги на части от старата настилка, след което ще бъде поставен биндер и два слоя асфалт. Това стана ясно по време на поредната работна среща в Областна управа във връзка с работата по пътните проекти в областта (скоростен път Пловдив - Асеновград, Югоизточен обходен път на Пловдив от Караулката на Пловдив до Скобелева Майка, както и Югозападния обходен път на Пловдив - старото Околовръстно шосе до магистрала Тракия).

    В ход е рехабилитацията на 2-километровата отсечка от кръговото край Крумово до КЦМ и изграждането на отводнителен канал. В довършителна фаза е и проектирането на локалните платна, които ще осигурят достъпа до имотите около локалните платна и кръговите кръстовища. Вървят процедурите по съгласуванепроектирането на локалите, след което започват отчуждителите процедури, чието финансиране трябва да бъде поето от АПИ, тъй като общините не разполагат със средства за това. Работи се и по кръговото кръстовище в началото на Асеновград. Остава да се уточни от АПИ пускането на тържната процедура за проектиране на кръговото на изхода на Пловдив в посока Асеновград, както и на източния обход на Пловдив – от караулката на изхода на града до Скобелева Майка. Процедурата по ново задание за проектиране на разширението на старото Околовръстно шосе до магистрала "Тракия" не може все още да започне, защото старата още не е прекратена от Министерски съвет. С новото задание ще се търсят съвсем нови решения, с локални платна и безконфликтно преминаване през кръстовищата. Там ще се наложат доста сложни технически решения, защото по трасето има високоволтови съоръжения и железопътна линия, която обслужва КЦМ. Целта е той също да стане в четирилентов високоскоростен път.

    Сред работната среща, областният управител Здравко Димитров и представители на АПИ и фирма „ИСА 2000“ направиха оглед на рехабилитационните дейности по старото платно на пътя Пловдив – Асеновград. Димитров остана доволен от темповете, с които се движат строително-ремонтните дейности и заяви, че крайният срок, който е през месец ноември тази година, не само че ще бъде спазен, но при създадената организация на работа, скоростният път Пловдив - Асеновград ще бъде готов предсрочно.

    Източник: asenovgrad.net

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Още новини

    Последни новини