11 медала за каравеловци от национално състезание по история

    Три златни, един сребърен и седем бронзови медали спечелиха възпитаници на СУ "Любен Каравелов" след участие във втория кръг на националното състезание по истроия "Моята Родина"

    Днес победителите получиха медалите и грамотите си от директора на училището Валентин Христов.  Поощрени с грамоти бяха и всички участници в надпревата. Христов поздрави децата и преподавателите им за постигнатите успехи и подчерта значението на историята като наука. Той посочи, че тя е паметта на една страна и припомни на учениците по-важни исторически факти. 

    По време на награждаването бяха отличени и преподавателите на децата, постигнали успехи в надпревата по история - Милена Иванова, Таня Стефанова,  Петрула Дончева, Хубка Желева и Стела Иванова.

    В състезанието участваха общо 29 ученици от 3 и 4 клас в СУ "Любен Каравелов". За участие в националния кръг се  класират Вилиян Миленов от 4 а клас и Валентина Иванова, Георги Димов, Александра Тенева от 4 б клас. Той ще се проведе в Стара Загора на 28 април. Успехите каравеловци посвещават на 60-годишнината на училището, която е в края на април месец.

    Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини