Задава ли се пролетта?

След като астрономическата пролет настъпи преди дни, следващата седмица тя ще ни зарадва и с подобряване на времето, става ясно от средносрочната прогноза за времето, базирана на компютърни модели и представена в "Дарик кафе".

Следобед и тази нощ отново ще има превалявания от сняг в много райони на страната, но тези валежи няма да са съществени.

В събота ще преобладава облачно време, а в неделя ще има временни намаления и разкъсвания на облачността. През уикенда преваляванията ще бъдат на изолирани места, главно в планинските райони на Южна България. В събота и на места в неделя сутрешните температури ще бъдат отрицателни.

След това ни очаква затопляне. В следобедните часове в неделя нов средиземноморски циклон ще се приближи към Балканите. В нощта срещу понеделник и в първия ден на новата седмица ще бъде облачно, с валежи от дъжд, а в крайните северозападни райони и Предбалкана ще превали и сняг. Във вторник отново ще има превалявания от дъжд главно в южните и югоизточни райони на страната.

От сряда времето започва да се стабилизира и настъпва период на по-сухо време, в което не се очакват съществени валежи. Дневните температури бързо ще се повишават, като в началото на април те ще стигнат над 20 градуса.

Източник: dariknews.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини