Шефовете на Старческия и на дом “Марина” подадоха оставки

    Директорите на две социални институции в Хасково са подали оставки. Това са шефката на Старческия дом в Кенана Любка Евтимова и на дом “Марина” Бояна Станилова. Временен шеф на Старческия е началничката на дома за хора със сетивни увреждания Росица Пасева, а главният социален работник Добринка Тилева поема временно дом “Марина”. Информацията бе потвърдена от общинската администрация.

    Двете са посочили лични причини за напускането си, допълниха от общината.

    Haskovo.net

    Източник: Haskovo.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (14)

    • 1
      Честито на кумицата на кмета. Най накрая седна на директорския стол.
    • 2
      От
      ОТРОВЕНИ ОТ ВОДАТА
      52 -17
      17:27, 23 мар 2018
      Общината се напълни с родата на Беливанов.а ние пием урановата вода и му вярваме.днес в парламента 30 минути говореха за мудните действия на кмета на хасково,и нямат обяснениевече цяла година какво прави.парите му в ръцете,но акъла му го няма.
    • 3
      12
      123456_1521821297
      35 -12
      18:08, 23 мар 2018
      пасева е поредната пионка в системата,напълно безхаберна личност-няма представа какво се случва в дома за хора със сетивни увреждания-чиято бройка варира от 28 до 30 човека,с 5-6 човека обслужващ персонал,те я нагласили да носи още по-голяма отговорност !!!! честито и топло място със сигурна и незаслужена заплата.но то пък в цялата общинска структура е така-нищо ново,просто смяна на пешките,нека и тя хубаво да забърка в гърнето с медеца....еее който си е похапнал -да става от масата..!! и да-предходните директорки ще изтъкнат лични причини за напускането,защото ако поседят още-ще се наложи пък прокуратурата да ги разследва.едва ли е безизвестно колко пари месечено държавата отпуска на един човек,настанен в държавен старчески дом + 70% от пенсията му,която също остава в дома....да полагат се грижи,има що годе добра база,но едва ли всичко може да приключи до там...ако един път посетите дома,едва ли ще ви се прииска някога да се върните там
    • 4
      Ан
      анонимен
      46 -13
      18:18, 23 мар 2018
      Защо толкова народ избяга от таяОбщина?Кмете,намери ли отговор,или ти си го знаеш?
    • 5
      Ро
      Росето Пассева
      47 -9
      18:24, 23 мар 2018
      Росица Пасева по специалност педагог не отговаря по никакъв критерий да е управител на дома за слепи та камо ли и настарческия. Беливабов й е кум и се знае по каква линия е там. Тази жена правеше на предишната шефка на старческия дом всевъзможни интриги и сплетни. Еда й е честито успя с подмолни номерца да спечели.
    • 6
      Ан
      анонимен
      37 -10
      18:38, 23 мар 2018
      Бях на лекар по много неприятен повод и още като казах,че съм от Хасково се погледнаха и казаха .Ей хора вземете мерки с тази вода,вместо на работа ще бъдете по болници.Хора това не е политика,а това е нашия живот.Който не може да се справи с проблема да си тръгва.Сигурен съм ,че има много мой съграждани с моята съдба ,не чакайте.
      • А.
        А.В.
        10 -7
        12:24, 24 мар 2018
        Стига вече с този Уран, имало го е от хилядолетия и ще продължава да го има, просто района е такъв. Не може с бюрократичен акт да промениш природата.
    • 7
      12
      123
      26 -13
      19:43, 23 мар 2018
      Росица по професия е психолог,не педагог,а кумгейт си е патент за Хасково. А Евтимова от Ейвън въобще не ставаше за директор на старческия дом. Относно шефката на дом Марина,тя не беше ли стана на предния кмет? И какви са тези лични причини,я вижте каква е истинската причина! Както и да е,аз питам кога ще има конкурси?!
      • Ив
        иво
        20 -4
        02:24, 24 мар 2018
        Росица е педагог с специализация психолог много неприятен човек!
    • 8
      54
      547218
      12 -10
      07:13, 24 мар 2018
      А Насенката от школското общежитие няма ли най-сетне някой да я махне от поста пом.директор. Тая пенсионерка докога ще се шматка там, за да получава много пари за панаирите си. Лапналият въдицата от много години шеф не спря да се излага с нея и да не спазва закона за пенсионирането при навършена възраст. Нахалство без граници.
    • 9
      Гр
      Градска кака
      2 -4
      11:21, 25 мар 2018
      Така ви се пада. Нали искахте да махнете на всяка цена предишния кмет. Ето ви сега един хърбав дядо,клатещ главичка.
      Пълна скръб.
    • 10
      На
      Нахалната
      0 0
      15:25, 25 апр 2018
      Месец ноември 2017 г. в Бюрото по труда бе обявено свободно място за логопед в ДЦДВУ "Марина" , който в момента е преименуван на ДЦДМУ "Марина" , но така или иначе става дума за един и същи дневен център "Марина", първият вариант беше Дневен център за деца и възрастни с увреждания, а при вторият вариант е Дневен център за деца и младежи с увреждания. И така аз си подадох документи за обявеното свободното място за логопед през месец ноември 2017 г., но когато след известно време същия месец и същата година (ноември 2017г.) отидох да проверя какво става, заместник управителката на дом ДЦДВУ"Марина", която в момента е новата управителка (директорка) на вече преименувания ДЦДМУ "Марина" ми каза, че вече имат одобрено лице, което ще бъде логопед, но още няма заповед за назначение, защото в момента документите му се обработват, този разговор се състоя през месец ноември 20017г . От месец ноември 2017г. до днес 25 април 2018 г., вече почти шест месеца, в Бюрото по труда гр.Хасково е актуална обявата че ДЦДМУ "Марина" търси логопед и в същото време моите документи продължават да стоят в канцеларията на ДЦДМУ "Марина" без да бъдат разгледани. Днес 25 април 2018 г. отидох да видя какво става, защо вече почти шест месеца има обява в Бюрото по труда гр.Хасково, а още не е назначен логопед. Трудно е за вярване, но същата тази госпожа, тогава заместничка, а сега вече управителка (директорка) на ДЦДМУ "Марина", същата тази госпожа, която преди шест месеца ми каза, че вече има одобрен логопед и документите в момента му се обработват, днес пак ми каза същото, каза ми че има одобрен логопед и в момента документите му се обработват. Попитах я как така и защо в продължение на цели шест месеца се обработват документите на одобрения логопед, защо този логопед не е назначен досега, на което тя ми отвърна, че съм била нахална, че не била длъжна да ми дава отчет, че те били спазили нужните процедури и за тях всичко било наред и "законно". Излишно е да ви казвам, че не е нужно да си много умен, за да си наясно, че няма и никога няма да има назначен логопед, че някой се подписва и взема заплатата на логопед, без да има назначен такъв. Реших да бъда още "по-нахална" и попитах госпожата, кой в момента изпълнява работата на логопеда, след като документите на уж одобрения вече логопед, в продължение на шест месеца се обработват и той все още не е назначен на работа като такъв. Няма да повярвате, но тя ми отвърна, цитирам точно думите й: "Аз изпълнявам." Бях много изненадана от този отговор и попитах учудено "Вие ли?" Тогава тя се изчерви и веднага побърза да се поправи, като ми каза:"Не, не това, имам предвид, че аз изпълнявам временно длъжността управител (директор) на дома. Така или иначе, кой прав, кой крив, кой разбрал, кой не разбрал, но аз набедената за "нахална" ви разказвам всичко това тук и сега за да сте наясно, че никъде по света "НЯМА ТАКАВА ДЪРЖАВА КАТО НАШАТА!!!"
    • 11
      На
      Нахалната
      0 0
      10:54, 26 апр 2018
      Най-лошото е, че в конкретния случай става дума за европейски проект, по документи има логопед, но в действителност няма назначен такъв, с една дума всеки месец някой си присвоява парите предназначени за логопед, като се има предвид европейският стандарт и разликата между българските и европейските заплати, можем да предположим за какви пари става дума, които отиват не по предназначение, а изтичат някъде другаде, освен това въпросната госпожа шефка на ДЦДМУ "Марина" не си пада по "даване на отчет", и в този смисъл аз не знам откога точно (дали от година, а може би две) този европейски проект е в сила и какъв точно е размерът на въпросните пари през цялото това време, предназначени за заплатата на логопеда включен в проекта, но какъвто реално няма назначен в ДЦДМУ "Марина", и следователно те са присвоени от някой друг, дали законно или незаконно, това само госпожата си знае... Ако от Европейския съюз знаеха, че парите им дадени за европейските проекти не отиват по предназначение, а потъват някъде другаде "компетентно пренасочени" от такива като въпросната госпожа изпълняваща длъжността управител на ДЦДМУ "Марина", които със завиден български талант обезличават и обезсмислят иначе хуманната идея и мисия на европейските проекти, отдавна да са ни затворили кранчето.
    Последни новини