Атанас Капралов представи „Балът на цветята“ в Димитровград

    Новата си детска книжка „Балът на цветята“ представи днес в Димитровград поетът Атанас Капралов. Премиерата събра в кафето на Клуба на дейците на културата много приятели и почитатели на творчеството на родения тук автор. Книжката съдържа 26 стихотворения с илюстрации на 21 деца от Димитровград, а корицата е дело на местния художник Йордан Йорданов. Те са от школата на Йорданов към Детски и младежки център и от СУ „Васил Левски“.

    Капралов сподели, че винаги се вълнува, когато се връща тук и се чуства димитровградчанин, където и да отиде.

    „Аз съм роден в този град, това е моят град и където и да бъда, това ще остане винаги моя град. Благодаря на тези, които не ме забравиха, когато си тръгнах оттук, а аз се връщам тук с цялата си любов“, заяви Капралов.

    За книжката, която е втората за деца, издадена от него разказа, че е искал на направи един изцяло димитровградски продукт. „За мен беше важно книгата да е с участието на деца от този град, и на художник от този град и с участието на Клуба на дейците на културата тук“, заяви още Капралов.

    И добави, че зад всяко едно цвете, за което има стих в книгата се е старал да прочете легендата за нег. о. Идеята е с малко думи авторът да представи цветето по интересен за децата начин.

    Новата творба на Капралов представи поетесата Вили Ро. Определи автора като едно от големите и достойни имена в българската поезия. В края на срещата децата, участвали със свои рисунки в книжката я получиха с автограф.

    Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини