Момиче стана хит в интернет с изпълнение на народна песен

Видео с изпълнение на народна песен от 13-годишна ученичка стана хит в социалните мрежи. На кадрите Мелек Ерен пее "Горице ситна зелена" в пловдивския градски транспорт и получава аплодисменти от възторжената публика.
 
Мелек Ерен учи в Средното училище "Любен Каравелов" в родния си Пловдив с профил "Народно пеене". Именно то е нейната голяма страст. Мелек рисува, свири на пиано, а от скоро и танцува народни танци. Момичето вече има редица награди от конкурси за фолклорна музика. Тя е и най-малкият участник в спектакъла "Осмото чудо" на ансамбъл "Българе". Мелек казва, че баща й е от Турция, майка й е българка, а родителите й я учат на уважение и към двата народа. Тя признава, че това не я спира, а я мотивира да изпълнява народни песни.

"Аз се чувствам българка, тук съм родена, тук съм отраснала", каза Мелек при гостуването си в "Часът на Милен Цветков" по NOVA.

"Надявам се един ден да представям България на международни сцени, защото ние сме уникална държава имаме с какво да се похвалим", споделя 13-годишната ученичка.

Източник: dariknews.bg

Видеа по темата

Коментари в сайта

Последни новини