Самостоятелните терористични атаки приключват, идват цели организации

Самостоятелните изпълнения на единаци терористи приключват. Това съобщи в ефира на bTV експертът по борба с тероризма Боян Чуков.
 
По думите му терористите единаци в момента се прегрупират и след време ще станем свидетели на атентати в Европа, зад които стоят цели организации от хора.
 
По повод нападението в германския град Мюнстер, за което местните власти казват, че е дело на психично болен германец, Чуков каза, че имало данни, че нападателят е кюрд.
 
"Ако това се потвърди, това ще бъде първият случай на кюрд, който участва в терористичен акт в Западна Европа", коментира Чуков.
 
Той изрази съжаление, че често пъти не се дава цялата информация, защото тя ще има много лошо влияние върху обществото.
 
По отношение на предполагаемата химическа атака в Дума в Сирия, Чуков посочи, че и преди сме били свидетели на подобни постановки.
 
"Ако това беше химическо оръжие може ли да ми обясните тези хора без ръкавици и маски как не са засегнати", заяви експертът по борба с тероризма и допълни, че тези химически атаки се използват като претекст, след който следват определени действия.
 
По случая с отровените Сергей и Юлия Скрипал Чуков в английския град Солсбъри, Чуков изрази съмнение да е използван нервнопаралитичен газ.
 
"Не е необходимо да си супер експерт и да не разбереш, че след като те оживяват и двамата, отделно нито санитарят, нито полицая са засегнат. Това може да е всичко друго, но не и газ", каза още той.
Източник: news.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (3)

  • 1
    Този е толкова експерт, колкото аз съм римксия Папа. Впрочем, за мен е по - вероятно да съм римския Папа отколкото Чуков до експертността. Жалко е, че подобни индивиди се допускат до национален ефир за да пропагандират посредствеността си и бълнуванията си.
  • 2
    Пр
    Право
    0 0
    09:55, 9 апр 2018
    Да, съгласен съм. Но в БГ е така, всякакви прошлеци се изявяват. Жалко е, но има хора които им вярват. Друг е въпросът, че Меркел си отвори бузите за емиграните, а така и огъзи цяла Европа. После защо ставали на запад атентати. Австрия е пълна с мюсолмани, Германия и Франция също. В УК е станало на Африка и Индия. Какво има да кажеш?
  • 3
    Ив
    Иванов
    0 0
    10:56, 9 апр 2018
    В.Чуков е арабист и политолог по образование.
Последни новини