Академици оценяваха проекти на димитровградски гимназисти

Пред научно жури от Българската академия на науките представиха свои проекти възпитаници на ПМГ "Иван Вазов" - Димитровград. Шестима ученици от гимназията участваха в 18-ата ученическа секция на Ученическия институт по математика и информатика.

Пламен Панчев и Александър Боев от 11 клас с ръководител Добринка Донева участваха с разработения  от тях „Електронен учебник по история и цивилизация“, който представлява уеб сайт. Дванадесетокласниците Кристиан Костов и Живко Ненчев с ръководител Снежа Димитрова  се представиха с разработената от  тях игра „Антични цивилизации". Още една игра са показали на хорума  Милен Георгиев и Мартин Делчев, тя е със заглавие 3D игра „Топчо“.

Единадесетокласниците Пламен и Александър получиха поощрителна награда и покана за участие в Лятна изследователска школа, която ще се проведе през месец август в Благоевград.  Дванадесетокласниците получиха оценка. Отличен 5,80 за разработките си и придобиха правото да изберат специалност, предлагана от Факултета по математика и информатика на ПУ „Паисий Хилендарски“.

Общо 47 проекта по математика, информатика и информационни технологии от цялата страна са били представени на ученическата сесия, уточняват от гимназията.

Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини