Издават интимната лирика на Пеньо Пенев за Дните на поезията

Книга, съдържаща интимната лирика на поета Пеньо Пенев предстои да бъде издадена в Димитровград. Творбата е една от двете одобрени по Наредбата за финансово подпомагане на книгоиздаването в община Димитровград. Това е решила комисия, назначена със заповед на кмета Иво Димов през март. 

В мотивите си членовете й посочват, че интимната лирика е една малко позната част от творчеството на емблематичния за града поет. Творбата ще бъде джобен формат с твърди корици и ще бъде вид реклама за предстоящите Дни на поезията през май в Димитровград. Сумата, отпусната за тази цел е 2 000 лв.

С 3 000 лв. ще бъде подпомогнато издаване на кулинарна книга "Коледна трапеза" на читалището в село Райново, това е решила още комисията. Общо 7 са били подадените за финансиране проекти, сред тях роман, стихосбирки и др., уточняват от Общината. Общата отпусната сума за тази година е 5 000 лв.

 

Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    Gr
    grajdanka ut karaatli
    3 0
    15:05, 12 апр 2018
    Безумие - 3000 лв. за кулинарна книга на читалището в Райново!!! И 2000 за интимния Пеньо Пенев - джобен формат!!! Очевидно и в духовната сфера на града вече ни управляват коне с капаци, дето не виждат по далеч от хранилката си.......Ей това е нивото на сегашната власт...............................
Последни новини