Борисов настоя за контрол над 1.7 млрд. лева за хората с увреждания

Целта ни е да направим реформата така, че да остане повече ресурс за тях. Това каза министър-председателят Бойко Борисов на брифинг в Министерския съвет по повод организирания национален протест на хората с увреждания.

По време на заседанието на площада пред Министерски съвет се събраха повече от 6500 души в подкрепа на хората с увреждания и техните искания.

1,7 млрд. лв. отиват в този процес и мисля, че един по-добър контрол ще е от полза за всички. Още веднъж апелирам за диалог, заяви Борисов.

Той изрази увереност, че с общи усилия може да се направи така, че за тези хора с увреждания да останат повече средства.

Припомняме, вчера, след като стана ясно, че подготвяния протест от 18 национално представителни организации на и за хората с увреждания ще се състои, по разпореждане на премиера Бойко Борисов предлаганите промени в системата за медицинската експертиза (т.нар. ТЕЛК) бяха изтеглени от Министерство на здравеопазването.
Както министър Ананиев, така и социалният министър Бисер Петков обявиха, че очакват диалог с организациите на хората с увреждания.

Въпреки оттеглянето на промените на протест на триъгълника на властта се събраха тази сутрин над 6500 души, които искат достоен живот и труд в страната си.

Източник: news.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини