Славейковец зае челно място в национална олимпиада

Изображение 1 от 3

    Шестокласник от ОУ "П.Славейков" зае престижното 6-то място след участие в 43-атата Национална олимпиада по биология.Генади Илиев се е представил отлично, още повече, че се е състезавал във възрастовата група на седмокласниците, информират от училището. Преподавател по биология на ученика е Росица Александрова. Нейни възпитаници се представят успешно на националния кръг на олимпиадата по биология и здравно образование вече 10-та поредна година. Генади е заел и  27-мо  място във състезателната група   VІІ - ІХ клас.

    Домакин на националната олимпиада е бил Ямбол и в нея са се включили 84 ученици от VІІІ – ХІІ клас и 33-ма от VІІ клас от 20 области на страната. От Хасковска област сред финалистите са двама седмокласници – Генади Илиянов Илиев от ОУ“Пенчо Славейков“ Димитровград и Марина Господинова от ПМГ“Акад. Боян Петканчин“ - Хасково.

    Състезанието протече в два етапа - По традиция финалният кръг на състезанието включва теоретичен тест (95 задачи с подусловия) и 4 практически задачи (биохимия и генетика, клетъчна и тъканна биология, анатомия, физиология и биоразнообразие на растенията и животните). Представянето на участниците бе оценявано от национална комисия от експерти по биология и здравно образование.
              

    Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини