Милионер реши да остави вдовицата си без нищо

Вдовицата на британски милионер останала без нищо след 42 години брак. Наложило се съдия да промени завещанието, за да я спаси от мизерията, съобщава  LADBible.

Според завещанието на починалия на 94-годишна възраст Уинфорд Ходж, той искал неговите съпруга и деца да не получат нищо от наследството му от около 1,5 млн. паунда. Той определил съпругата си като обезпечена и добавил, че няма да ѝ потрябват неговите пари. Средствата завещал на двама свои арендатори, които му помагали с покупките и безплатно изпълнявали различни негови поръчения.

Съдията решил, че завещанието следва да бъде променено, като го определил като сгрешено - съпругата имала само 2500 паунда в сметките си и живеела в дом за престарели. Съдията отбелязва, че Ходж „не е изпълнил задължението си по отношение на дългогодишния си партньор“ и присъдил на съпругата провинциална къща на стойност 225 хил. паунда и още 190 хил. паунда, за да ремонтира къщата и да бъде обезпечена вбъдеще.

Преди да почине, рентиерът пренаписвал завещанието си над 10 пъти. Той също така уведомил жена си, че „добре се е погрижил за нея“.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини