Ще има ли Апокалипсис на 23 април заради Нибиру?

Не. Отговорът е не, няма да има Апокалипсис, заради удар с Нибиру на 23 април. Вече шест години НАСА опровергава съществуването на планетата. И сега тя също не съществува, така че няма да се сблъска със Земята, въпреки поредното предсказание, че това ще стане на 23 април, пише Science Alert.

Изминаха вече над две десетилетия откак предсказанието за катастрофа, предизвикана от Нибиру, се появява за пръв път през 1995 г. в едва прохождащия тогава интернет.

Всичко започва от жена на име Нанси Лайдер, която твърди, че е получила това специално ясновидско знание чрез мозъчен имплант, който ѝ позволява да комуникира с извънземни от двойната звездна система Зета Ретикули. Сега или тази жена е успяла да постигне многобройни революционни пробиви в науката и технологиите или тя е въображаема. Можете да прецените за себе си в текущия ѝ сайт, пише Forbes. Лайдер предрича срещата с Нибиру през 2003 г. и след това я отлага, но все още е нащрек.

Нибиру става център на внимание през 2012 г., когато на ред са прогнозите за края на света заради календара на маите. Наложи се НАСА да даде някои обяснения в публичното пространство.

Когато голямото американско слънчево затъмнение от август 2017 г. завладява нацията, предсказанията за Нибиру се възраждат. 
Въпреки всички пророчества, не се срещнахме с Планетата X нито през 2003 или 2012, нито на 15 октомври, или на 19 ноември 2017.

И сега, през 2018 г., след поне половин дузина несбъднати прогнози за появата на Нибиру, планетата X все още не съществува. И самата концепция не се ползва с доверие.

Вероятнио ще продължим да чуваме за Нибиру и след десетилетия, защото според други предсказания, планетата ще ни достигне през 2085 г.

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини