Обвиниха шофьорката на реното за касапницата край Вакарел. Преглед на печата

24 часа

Обвиниха шофьорката на реното за касапницата край Вакарел

29-годишната шофьорка на реното, което в петък се удари в рейс край Вакарел на магистрала "Тракия", е вече обвинена от Софийската окръжна прокуратура. Ще ѝ се търси отговорност за причиняване на смъртта на 6-имата. Това съобщи наблюдаващият прокурор по делото Мирослав Ангелов, който отказа да назове името ѝ.

По неофициална информация на "24 часа" името ѝ е Цвета Таскова. Тя е от Плевен. Задържана е за 72 ч, а в понеделник прокуратурата ще иска съдът да ѝ наложи постоянен арест.

Труд

Депутати имат 170 неизвинени отсъствия

170 неизвинени отсъствия от пленарни заседания имат депутати за първата година на 44-ото Народно събрание. Това показа справка на "Труд" в регистъра за неоправдани отсъствия, който парламентът е длъжен да води. В средата на всеки месец там се публикува списък с имената на липсвалите от заседания и датите, на които ги е нямало в предходния месец.

Най-много "неизвинени" има единственият засега независим депутат Ангел Исаев - 8. Той влезе от листа на ДПС с преференциални гласове по феномена "9-9", но отказа да освободи случайно получения мандат и беше изключен от партията.

 

Стандарт

Жената, ударила автобуса на "Тракия", е в ареста

Двама души загинаха, след като бус се преобърна на автомагистрала "Тракия" в днешния следобед.

Пострадали са осем човека. Те са транспортирани в болницата в Ямбол, съобщи Нова телевизия. Инцидентът е станал на 296-тия километър от аутобана.

По непотвърдена информация, в буса са пътували работници, които са се прибирали от Бургас към село Хаджидимитрово до Ямбол, информира bTV.

Сега

Видин ще е с Търговище, Варна "прибира" Бургас

Видин и другите градове от Северозападна България най-вероятно ще се обединят с Търговище и Силистра, а Варна ще е заедно с Бургас. Районите за планиране от шест се намаляват на четири. Всичко това стана ясно вчера във Варна, по време на среща, организирана от регионалното министерство по повод подготвяното ново райониране. Крайно решение все още няма, но участниците споделиха, че на база на досегашните дискусии в страната като най-консенсусен се оформя гореописаният вариант.

Капитал дейли

Те мразят някой да ги контролира

"Ако г-н Гатев желае да чете доказателства по делото на КТБ, то ще трябва да получи разрешение от наблюдаващия прокурор... За да поставя въпроса, то значи той е стигнал до мен три пъти устно и веднъж писмено."

Тази фраза на главния прокурор Сотир Цацаров, изречена на 8 април 2015 г. по време на работна среща за проблемите в прилагането на специални разузнавателни средства (СРС) - в присъствието на депутати, висши съдии, прокурори и целия състав на Националното бюро за контрол върху СРС (НБКСРС), дава много светлина за първопричината за конфликта, довел до отстраняване на зам.-председателя на бюрото Георги Гатев. Тя е и ключът към сегашното пълно блокиране на работата на бюрото, чиято задача е да следи дали българските граждани не са обект на произвол при прилагането на СРС.

Източник: news.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини