12 неща, които да изтриете от профила си във Facebook

Скандалът около "Кеймбридж Аналитика" със злоупотреба с лични данни на потребителите на Facebook принуди много хора да преразгледат ролята, която социалната мрежа играе в живота им. Загрижени за неприкосновеността на личния си живот, някои дори изтриха своите профили.

Ако искате да запазите профила си и да защитите по-добре информацията в него, ето 12 неща, които може би ще искате да изтриете:

1. Рожден ден
Вашият рожден ден е част от важен пъзел, който включва и вашето име и адрес, с които хората могат по-лесно да получат достъп до вашата банкова сметка и лични данни.

2. Телефонен номер
Най-добрият сценарий тук е придобиването на учтив почитател. В най-лошия случай? Преследвач, който ви притеснява непрекъснато.

3. Повечето от вашите „приятели“
Професорът по психология в Оксфорд Робин Дънбар смята, че хората могат да поддържат около 150 стабилни взаимоотношения. В много случаи истинските "приятели" са едва 4% от цялата ви листа.

Отърваването от излишните приятели може да направи по-здравословно сърфирането ви в социалните медии.

4. Снимки на вашето дете/млад член на семейството

5. Къде вашето дете/член на семейството ходи на училище

6. Информация за местоположение

Определянето на местонахождението става чрез Android или iPhone. През 2015 г. TechCrunch съобщи, че над 500 милиона потребители са посетили Facebook само от мобилния си телефон, което означава, че проследяването на локацията им никак не е трудно.

7. Някои публикации
Това е класика. Facebook е социална медийна платформа и до известна степен вашите публикации трябва да бъдат добре обмисляни. Шефът ви може да има достъп до тях и следователно има достъп до всяка една от вашите актуализации на статуса и това включва онези, в които сте се оплакали от многото работа или сте изразили нетърпение да си тръгнете от работното място.

Да, можете да зададете предпочитанията си, за да го изключите от определени актуализации, но нужно ли е да си усложнявате живота?

8. Прекратете маркирането на местоположението си
Хората забравят факта, че маркирането на местоположението ви в къщи всъщност дава вашия адрес.

9. Кога и къде отивате на почивка
Според финансовия уебсайт This is Money пътуващите, които са съобщили, че са на почивка, не могат да получат застрахователното си искане при обир, ако са публикували своите планове за почивка в социалните мрежи.

10. Състоянието на вашата връзка
Ако искате да "отпразнувате" нова връзка, не го правете във Facebook.

Ако нещата не се получат и се наложи от „Обвързан/а“ да преминете в „Необвързан/а“, това ще ви накара да се чувствате още по-зле.

11. Данни за кредитната ви карта
Никога. Това никога не е добра идея.

12. Снимки на билетите ви за самолет
Публикуването на снимка на билета ви често е начин да се похвалите за ваканцията си, но не бъдете глупави! Баркодът на билета е уникален и може да бъде използван за откриване на информацията, която сте предоставили на компанията за полети.

Източник: offnews.bg

Видеа по темата

Коментари в сайта

Случаен виц

Последни новини