Бивши и настоящи каравеловци организираха среща на поколенията

    Вълнуваща среща между бивши и настоящи преподаватели и ученици бе организирана в Средно училище "Любен Каравелов". Инициативата под надслов "Среща на поколенията" бе посветена на 60-годишния юбилей на учебното заведение. 

    Директорът на училището Валентин Христов благодари на всички, че са уважили събитието и ги приветства с добре дошли. Той припомни, че начинанието е събрало на едно място преподаватели, отдали своя професионален живот тук, ученици, завършили училището и такива, които са се върнали в СУ "Любен Каравелов" като учители. 10 са тези преподаватели, които днес обучават възпитаниците на димитровградското школо.

    Христов се върна във времето назад и припомни, че с указ на Държавния съвет през 1957 година е създадено новото училище с първи директор Александър Николов. През 60-те години на миналия век учебното заведение се сдобива с нова сграда, в която се помещава и до сега. Припомнено бе за високите постижения в учебно-възпитателния процес по времето на директора Митю Пеневски, както и за преминаването на училище "Любен Каравелов" през т.нар.Сендовска система, ЕСПУ и Колеж по бизнес и финанси. 

    "Днес разполагаме с обновена сграда и класни стаи, нови чинове, библиотека, интерактивни дъски и компютри, ремонтиран училищен двор. Възстановихме релефната карта на България, изградихме и зона за безопасно движение", посочи Валентин Христов. Според него, това нарежда учебното заведение до най-добрите в общината и областта. От 2008 г. до сега броят на учениците в СУ "Любен Каравелов" ,въпреки демографския срив се е запазил - близо 600 са те", посочи директорът.

    С едноминутно мълчание бе почетена паметта на починалите в годините преподаватели. Подготвена бе и презентация, в която бе припомнена историята на училището и успехите на възпитаниците днес. Като част от програмата за 60-годишния юбилей на училището бе подредена и изложба под надслов" Път през времето", представяща снимки и документи от историята на училището.

    Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини