Хитовият сериал „Младият папа“ стартира по FilmBox Extra HD

От 28 април (събота, 22:00 часа) световната хитова продукция „Младият папа“ ще стане част от програмата на филмовия канал FilmBox Extra HD.

Популярният сред милиони зрители телевизионен сериал се отличава със зашеметяваща кинематография и изключително оригинален и нестандартен сюжет. Той представя историята на нетрадиционния Папа Пий XIII, който е брилянтно изигран от Джъд Лоу. Неговото виртуозно изпълнение е допълнено от забележителната игра на Даян Кийтън, в ролята на сестра Мери.

„Младият папа“ е сериал за различните измерения на вярата и човешката природа. Истинското име на папата е Лени Белардо, който е всичко друго, но не и обикновен духовник. Той е млад, американец, пие Cherry Coke Zero, пуши и е почитател на поп културата. Той е новият, нестандартен папа и е готов да поеме юздите във Ватикана. Воден от държавния секретар на страната, папският конклав избира Лени Белардо с намерението да го използва като марионетка. Така той се превръща в Пий XIII.

XIII се оказва фатално число за кардиналите, чиито идеи и очаквания са брутално разбити от младия папа. Пий XIII е загадъчен и противоречив персонаж, който неизбежно приковава вниманието на зрителите със своята харизма. Безскрупулен и ироничен, изпълнен със съмнения и самоуверен, Лени Белардо се опитва да избяга от самотата и да намери Бог.

Паоло Сорентино майсторски представя сложната човешка природа чрез обърканите сънища на главния герой, като така поставя под въпрос представите му за света. Както самият режисьор отбелязва, „Младият папа“ е филм за самотата, която е повратна точка в човешко състояние. Самотата като център на човешкия опит.“

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини