ДГ „Никола Вапцаров“ със знак „eTwinning училище 2018-2019“

Изображение 1 от 2

    1211 учебни и детски заведения в Европа бяха отличени със знака „eTwinning училище 2018-2019“. Сред тях са 18 български училища и 6 детски градини, една от които е детска градина "Никола Вапцаров" в Асеновград с директор Златка Тоскова.

    Наградените училища са признати за лидери в сфери като дигитална практика, практика за електронна безопасност, иновативни и креативни подходи към педагoгиката, насърчаване на непрекъснатото професионално развитие на персонала и на практики за съвместно обучение сред персонала и учениците.

    Знакът е признание както за личния успех на отделните учители, така и за страхотното постижение на целия eTwinning екип в тези училища.

    Какво представлява "eTwinning"?

    "eTwinning" е общност на училищата в Европа, която предлага платформа за педагози (учители, главни учители, библиотекари и др.), работещи в една от европейските страни и включили се, за да си общуват, да си сътрудничат, да развиват общи проекти и, накратко, да се чувстват и да бъдат част от най-вълнуващата учебна общност в Европа. "eTwinning" насърчава училищното сътрудничество в Европа посредством иформационни и комуникационни технологии, като осигурява подкрепа, инструменти и услуги на училищата. Освен това предлага възможности за безплатно и непрекъснато онлайн професионално развитие за преподаватели.

    Стартиран през 2005 г. като основна дейност на "еLearning"-програмата на Европейската комисия, "eTwinning" окончателно беше интегриран към Еразъм+, програмата на ЕС за образование, обучение, младеж и спорт от 2014 г. Централно звено за координация на дейността се ръководи от Европейската училищна мрежа, (European Schoolnet), международно звено за сътрудничество на 31 европейски Министерства на образованието, което разработва обучения за училища, учители и ученици от цяла Европа. eTwinning се подкрепя на национално ниво от 38 Национални звена за координация.

    ДГ „Никола Вапцаров“ работи по „eTwinning“ от декември 2016 г. До края на миналата година членовете на екипа на заведението успяват да реализират над 30 проекта, като съавтори и партньори в национални и международни проекти.

    Знакът „eTwinning училище“ е въведен през 2017 г., за да оцени и награди участието, ангажираността и отдадеността не само на отделните учители, но и на екипите в рамките на същото училище. Процесът на кандидатстване за знака започна през декември 2017 г. и приключи през март 2018 г.

    За да видите пълния списък с отличените училища кликнете ТУК.

    Източник: asenovgrad.net

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини