"Най-големията урок на света" в ОУ "П.Славейков"

Изображение 1 от 6

    Възпитаници на  ОУ „Пенчо Славейков“  се включиха в Глобалната инициатива на УНИЦЕФ  за провеждане  на „Най-големият урок в света“. Целта е да се насочи вниманието на подрастващите към темата за опазването на окобната среда.  Темата, която славейковци избраха бе свързана с климатичните промени.  Четвъртокласниците се обединиха в един екип  и разделени в 4 отбора представиха ,как виждат своя принос  за опазване на водата, въздуха, почвите и пестенето на енергията.

    Учениците  се  обединиха  от идеята „Да се опази нашия дом - планетата Земя!“ и показаха готовност  да дадат своя принос – чрез свежи идеи, креативност, изобретателност, желание за промяна и реални действия , за да спомогнат за осъществяването на Глобалните цели и да ги превърнат от пожелание в реалност. 

    Над 500 милиона деца и младежи от всички краища на планетата  са се включили в "Най-големия урок на света" като по този начин се запознаха с проблемите на бедността, неравенствата, достъпа до образование, климатичните промени и други актуални теми. 

    Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини