7 години от Черния Великден отбелязаха в Симеоновград

    На 23 април 2011 година шестима младежи от Симеоновград бяха пометени от пиян шофьор и убити на път за църквата навръх Великден. Вече 7 години на тази дата на пантеона „Великденски ангели” в Симеоновград се събират стотици близки, роднини, приятели на Яница Бойчева, Георги Георгиев, Евгени Атанасов, Красимир Марков, Мелин Зеид и Трифон Трифонов, за да почетат паметта им.

    За да сведат глава пред нелепата загуба на шестимата младежи в Симеоновград бяха депутатът от ГЕРБ д-р Георги Станков, зам.-областният управител на Хасково д-р Стефка Здравкова, кметът на Симеоновград Милена Рангелова, председателят на общински съвет в града Светлана Стоева. Родителите и близките на загиналите младежи със сълзи на очи за пореден път се помолиха за своите „отлетели ангели” и за децата на България, които трябва да бъдат спасени от убийците на пътя.

    Припомняме, че двама виновници за катастрофата получиха ефективни присъди. Шофьорът на лекия автомобил Даниел Георгиев получи 12 години затвор, а братовчед му Живко Желев – 7 години за това, че е предоставил ключовете на пиян водач.

    Haskovo.net

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини