Денят на книгата отбелязаха децата на Черноочене

В Средно училище „Христо Смирненски“ село Черноочене традиционно отбелязаха 23 април - Международния ден на книгата.

Тазгодишният празник на книгата в чернооченското училище бе организиран от възпитателките на 6-тите класове Сабрие Халим и Перихан Антураман.

Салиха Мехмед и Елчин Ерай впрегнаха знания, умения и креативност в едно, за да създадат необикновена атмосфера за съучениците си.

Салиха Мехмед прочете свое стихотворение „Книгата“ посветено за най-близкият приятел на ученика.

Елчин Ерай  издекламира стихотворението на английски език „Open a book /Отворете книга/“

Състезанието по литературно четене стана част от събитието в училището.

Учениците, които демонстрираха най-добри познания в тези области се класираха на първите места.

Гостите, сред които преподаватели от другите класове и ръководството на средното училище се насладиха на приятната програма и останаха възхитени от таланта на децата.

През 1995 година ЮНЕСКО решава да обяви Световен ден на книгата и авторското право, а за дата е избрана именно 23 април. 

Международният ден на книгата и авторското право се отбелязва в цял свят от различните правителства, неправителствени организации и културни институции, чиято дейност е обвързана с книгата и литературата. Той е посветен на всички четящи и се отбелязва с цел популяризиране на четенето, книгоиздаването и защитата на авторското право. Целта е да се насърчат повече млади хора да открият удоволствието от книгите, като едновременно с това покажат уважението си към незаменимия принос към авторите, издателите и преводачите. 

Исмет Исмаил

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини