Залавят наркоман зад волана в центъра на Кърджали, отказва тест за дрога

Две бързи производства за незаконно притежаване на наркотици и управление на автомобил след употреба на наркотично вещество са образувани в РУ-Кърджали. Около 15 часа вчера на ул.“Джордж Вашингтон“ в областния център бил спрян лек автомобил „Фолксваген“, управляван от 29-годишен. Направеният тест на шофьора за употреба на наркотик отчел положителен резултат за канабис. Мъжът отказал проби за химически анализ. При извършено претърсване в дома му полицаите открили суха листна маса, която е тествана и е установено, че е канабис. Наркотичното вещество е иззето и е на съхранение в полицейското управление. Водачът е задържан за срок до 24 часа. Работата продължава от разследващи полицаи.

В РУ-Кърджали е започната проверка за управление на нерегистриран автомобил. Нарушението е установено от полицаи при проверка на „Фолксваген“, управляван от 68-годишен. Работата по случая продължава сектор „Охранителна полиция“ в управлението.

Досъдебно производство за кражба е образувано в РУ-Кърджали след подаден сигнал, че вчера от жилище в областния център били откраднати 350 лв. и златни накити. Дежурна оперативна група е извършила оглед. Работата по случая продължава разследващ полицай. Издирва се извършителят на деянието.

Това съобщиха от Регионалния пресцентър на МВР-Кърджали.

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини