Кърджали е домакин на Държавното първенство по спортна аеробика

Изображение 1 от 2


    За първи път в Кърджали ще се проведе национален шампионат по спортна аеробика. Градът ще домакинства държавното първенство по ефектния спорт, организирано от Съюза по аеробика България, с подкрепата на Община Кърджали и Министерството на младежта и спорта. Събитието ще се проведе този уикенд – 28 и 29 април 2018 г. , в спортната зала „Арпезос“. Програмата през първия ден започва в 11:00 ч с официалното откриване на състезанието и включва квалификациите за определяне на финалистите в турнира. През втория ден от 10:30 ч сутринта започват финалите, а награждаването ще се състои в 15:30 ч.

    В държавното първенство участват състезатели от различни възрасти, включително деца и младежи.
    Изборът на град Кърджали за домакин на първенството никак не е случаен. Спортната аеробика не е популярен спорт в региона и липсва такъв клуб. Все повече деца обаче пътуват до град Хасково, за да тренират и да се състезават. Тенденцията е да се разшири географията на спортната аеробика в страната и Кърджали да стане част от активните участници с представители в този спорт. Клуб по аеробика „МЕГА СПОРТ“ – Хасково има амбицията да обучава и подготвя кърджалийските деца на родна територия.
    Входът за Държавното първенство в събота и неделя е свободен. Организаторите канят всички кърджалийци на едно наистина зрелищно и вълнуващо състезание.
    Кърджали бг вести

    Източник: Kardjali.bgvesti.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини