Краси Хаджиев от „Паисий” сред най-добрите химици в страната

В периода 21-22.04.2018 г. се проведе юбилейното Национално състезание по Химия и опазване на околната среда "Текстови задачи за ученици в гимназиален етап". Състезанието по химия е едно от официалните събития от календара на МОН, организира се от Министерството на образованието и науката и Регионалното управление на образованието - Ловеч, което събира ученици от цялата страна, за да провери техните умения и химична култура. Съревнованието предоставя възможност за изява на ученици със задълбочени знания и придобити умения и компетентности в областта на химията и опазването на околната среда. Освен това осигурява условия за проверка и оценка на постиженията им и за формиране на увереност при участието им в състезателни прояви. Насочено е към ученици, които през настоящата учебна година се обучават в гимназиалния етап на средната степен на образование, като от всяка област се допускат до 14 ученици. От тях се формира един отбор от шест ученици, а останалите участват само в индивидуалното класиране. Тази година участваха 136 ученици от 26 области на страната, победители в регионалния етап от надпреварата.

Краси Хаджиев от СУ „Отец Паисий“постигна резултат Отличен 5.75. Единадесетокласникът за пореден път доказа своите знания, умения и способности в областта на науката химия. Ето какво сподели той пред екип на е-вестник „Паисиевци“:

„Участвам за втора поредна година, за да изпитам знанията си и да съизмеря нивото си със свои връстници. Това състезание беше естествено продължение за мен след участието ми в Националната олимпиада по химия. Задачите бяха надграждащи, на по-високо ниво, над пределите на задължителната подготовка в училище. Обстановката беше много приятна, имах познати от минали състезания, чувствах се спокоен. В изпитния ден това ми помогна вярно и последователно да реша задачите си. Тази оценка може да ми послужи като приемен изпит за всички висши учебни заведения в страната със специалност „Химия“. Участията ми досега натрупаха у мен ценен опит, а системното решаване на различни химични задачи ми помогна особено много. Доволен съм от представянето си – оценката Отличен 5,75 ме поставя сред 20-те най-добри млади химици в страната. Бях много близо до пълната шестица, но се надявам следващата година да постигна пълен успех.“

Ръководител на Краси Хаджиев в подготовката по химия е г-жа Галина Балабанова, която с особена радост заявява: „Неговото постоянство, трудолюбие и упоритост, работата в час и решаването на задачи извън учебните занятия му донесоха този отличен резултат. Горда съм с постиженията му и му пожелавам още по-големи успехи.“

Поздравяваме и двамата и им пожелаваме да преоткриват в химията своя живот, а животът им да бъде преобразен от вълшебницата химия.

Това съобщиха от ръководството на училището.

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини