ЕС забрани инсектициди, които убиват пчелите

Държавите членки на ЕС подкрепиха предложение за разширяване на частична забрана за използване на инсектициди, известни като неоникотиноиди, които според изследвания са главният заподозрян за умирането на пчелите, информират "Ройтерс" и АФП.

Ще се наложи пълна забрана за използване на три пестицида на открито: имидаклоприд, произвеждан от Bayer CropScience, клотианидин, разработван от Takeda Chemical Industries и Bayer CropScience, както и тиаметоксам на Syngenta.

"Всички, използвани на открито, ще бъдат забранени и тези неоникотиноиди, които са под въпрос, ще се използват само в постоянни оранжерии, където пчелите не се очаква да бъдат засегнати", се казва в съобщение на ЕК.

Източник: news.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта (2)

  • 1
    Ва
    Ванев
    1 0
    09:06, 28 апр 2018
    Хахаха, в Холандия, обикновените купувачи не са яли истински мед никога! Лично го разбрах - продават им някаква глюкоза на двойна цена, отколкото тук истинския мед! И те си мислят, обаче, че ядат мед! А иначе, ако искаш да внесеш там мед от България, ще те скъсат от документи, анализи и пр. да те откажат! Ако някаква тяхна фирма не го внася, няма да стане! Ето това ви е ЕС, а всеки техен боклук влиза на източноевропейския колониален пазар безпроблемно!
  • 2
    Еж
    ЕЖКО- БЕЖКО
    0 0
    21:53, 28 апр 2018
    Ванев недей така бе човек ние се изтрепахме докато влезем в ЕС и НАТО ти пишеш толкова отчайващо Ми Соломон Паси плака от радост като влезнахме в Натото че и дядо Симон Кобурга се просълзи За Бойко и Цецо пък да не говорим те МИЛИТЕ Брюксел си го имат като МАХАЛАТА в БАНКЯ Сутрин са в Банкя на обяд в Брюксел и там си ядът от МЕДА за който говориш ТАКА де,
Последни новини