Славейковци почетоха днес своя патрон

    152 години от рождението на своя патрон Пенчо Славейков отбелязаха днес деца и преподаватели от едноименното димитровградско училище. Празникът започна с посрещане знамето на училището и вдигане на националния флаг. Пред паметника на Славейков в двора бе поднесен венец.

    Гости на тържеството бяха бившият директор Господин Тенчев, секретарят на Общината Венета Стоименова, общинският съветник Стоян  Христов, Атанас Стефанов - председател на Съвета на настоятелите, много родители.

    Директорът на училището Снежана Ангелова се обърна към присъстващите с пожелание за празника. "Вие се радвате на обновения ни училищен двор днес, пожелавам ви всеки ден да идвате с усмивка, да се радвате на успехи и да си тръгвате щастливи. Бъдете славейковци завинаги!", бяха думите на Ангелова.

    Програмата включваше награждаване на победителите от щафетата, организирана за патронния празник тази сутрин. На първо място в състезанието се класира отбора на ОУ "П.Славейков". Отличени бяха и класовете, събрали най-голямо количество хартия в акцията на Дневния център за деца с увреждания за изграждане на детска площадка там. Грамоти получиха победителите в ученически конкурс за литературно творчество и рисунки.

    За доброто настроение се погрижиха Детската вокална група "Славейковци",малките тромпетисти от училището, общински танцов център "Галаксико". Двора на училището днес бе разположена и импровизирана лаборатория "Магията на химията", къдено представители на СУ "Св.Климент Охридски" правиха химически опити. Състоя се и състезание от програмата "Димитровград на младите".

    Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини