26 °C

ПГ "Проф. д-р Асен Златаров" изпрати своите абитуриенти

Професионална гимназия  Проф. д-р Асен Златаров"" изпрати днес своите абитуриенти.  Тържеството започна с посрещане на училищното знаме, след което директорът на гимназията Румяна Монева поздрави завършващите. Тя им пожела успехи в живота и да не забравят, че са поставили основите на професионалния си път в единствената професионална гимназия в Димитровград.

Бяха обявени и професионалните айдъли на випуска: Пламен Петков за специалност „Електрообзавеждане на производството”, Яница Георгиева за специалност „Технологичен и микробиологичен контрол в ХВП” , Слави Славчев, Сашо Смилов, Марин Господинов за специалност „Автоматизирани системи”, Пламена Василева за специалност „ Технология на фармацевтични и парфюмерийно- козметични продукти.  

Много смях и закачки предизвика обявяването на традиционните номинации за най-добрите в учението и практиките ("Пчеличката Мая",  "Дялан камък", "Златни ръце"), както и закачливите "Спящата красавица", "Ръцете ми пречат", "Най-високо виреещ мозък", "Вечно гладен" и др.

Завършващите от четирите специалности през тази учебна година бяха поздравени от клуб "Хороводна китка" с изпълнението на кръшни български хора и с прочувствено слово  с пожелание за успешен старт в живота. Оказа се, че и абитуриентите са се подготвили за сбогуването с любимото училище чрез няколко слова, в които благодариха на учителите за знанията и подкрепата през четирите години на обучение в гимназията.

Зрелостниците подготвиха изненада за своите преподаватели, като по нетрадиционен начин отправиха към тях покана, заедно да споделят и изживеят абитуриентската им вечер.

Накрая, след предаването на училищното знаме, г-жа Монева плисна менче вода пред абитуриентите, а те пуснаха балони, символ на свободния човешки дух, след което се сбогуваха със своите учители.

 


Хороскоп за 21.08.2018

Овен
Телец
Близнаци
Рак
Лъв
Дева
Везни
Скорпион
Стрелец
Козирог
Водолей
Риби
Моля, изберете зодия
Последни новини