ПГ "Проф. д-р Асен Златаров" изпрати своите абитуриенти

    Професионална гимназия  Проф. д-р Асен Златаров"" изпрати днес своите абитуриенти.  Тържеството започна с посрещане на училищното знаме, след което директорът на гимназията Румяна Монева поздрави завършващите. Тя им пожела успехи в живота и да не забравят, че са поставили основите на професионалния си път в единствената професионална гимназия в Димитровград.

    Бяха обявени и професионалните айдъли на випуска: Пламен Петков за специалност „Електрообзавеждане на производството”, Яница Георгиева за специалност „Технологичен и микробиологичен контрол в ХВП” , Слави Славчев, Сашо Смилов, Марин Господинов за специалност „Автоматизирани системи”, Пламена Василева за специалност „ Технология на фармацевтични и парфюмерийно- козметични продукти.  

    Много смях и закачки предизвика обявяването на традиционните номинации за най-добрите в учението и практиките ("Пчеличката Мая",  "Дялан камък", "Златни ръце"), както и закачливите "Спящата красавица", "Ръцете ми пречат", "Най-високо виреещ мозък", "Вечно гладен" и др.

    Завършващите от четирите специалности през тази учебна година бяха поздравени от клуб "Хороводна китка" с изпълнението на кръшни български хора и с прочувствено слово  с пожелание за успешен старт в живота. Оказа се, че и абитуриентите са се подготвили за сбогуването с любимото училище чрез няколко слова, в които благодариха на учителите за знанията и подкрепата през четирите години на обучение в гимназията.

    Зрелостниците подготвиха изненада за своите преподаватели, като по нетрадиционен начин отправиха към тях покана, заедно да споделят и изживеят абитуриентската им вечер.

    Накрая, след предаването на училищното знаме, г-жа Монева плисна менче вода пред абитуриентите, а те пуснаха балони, символ на свободния човешки дух, след което се сбогуваха със своите учители.

     

    Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини