Учител удари дете в час по математика в Димитровград

Учител удари дете в час по математика в Димитровград, предаде bTV. След инцидента петокласникът отказва да ходи на училище.

Във вторник 12-годишното момче, което живее в приемно семейство, се връща от училище и разказва, че директорът, който му преподава по математика, го е ударил в час 

Приемната му майка Ана Илиева посочи, че окото му е било червено, а той е споделил за три шамара.

Директорът признава, че е ударил детето, но само по врата, защото закъснял за час и развалил дисциплината.

Хванах го, разтърсих го и му ударих един шамар зад врата. Като сила и като действие в никакъв случай не нарушава, как да кажа, нормалните норми на общуване, категоричен е Милко Милков, директор на ОУ " св. Св. Кирил и Методий".

Боят става пред очите на целя 5 „А” клас , а поводът според учениците бил безобиден. Според децата момчето е получило два шамара по бузата и един зад врата.

Директорът обаче посочва, че децата лесно могат да бъдат манипулирани и обикновено казват, това, което се очаква да кажат.

Директорът на Социално подпомагане Жанета Желева заявява, че няма как 12 деца да излъжат наведнъж.

Днес да търси правата на изоставеното си дете, в социални грижи пристигна биологичната му майка, която поиска най- строго наказание за директора.

„Този заслужава направо затвор, да посяга на малки деца”, каза Стефка Ангелова.

 Учителят е с 38-годишен стаж и дори е работил в закрила на детето. За поведението му е сезирана прокуратурата, а работата му се проверява от инспектората по образование.

Източник: http://btvnovinite.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта (12)

  • 1
    Hm
    Hmm
    5 -19
    11:17, 18 май 2018
    Коментарът е скрит заради голям брой отрицателни гласове. За да видите коментара натиснете тук
    • Уч
      Учител по български език
      8 -2
      11:46, 19 май 2018
      Аз и трябвало да пошляпвам навремето,та евентуално да не си останеш толкова неграмотен.
  • 2
    Вя
    Вяра
    32 -4
    11:56, 18 май 2018
    Идете вие преподавайте на малцинства и вижте за какво става въпрос!Нагла и малоумна сган,която си мисли,че е с приоритет навсякъде.Подкрепям директора!!!
  • 3
    Кк
    кк
    8 -2
    13:16, 18 май 2018
    (1) Да личи си по правописа Ви, че нищо не сте научили в Училище.
  • 4
    Ст
    Сталев
    32 -4
    14:54, 18 май 2018
    Проблемът при малцинствените субекти,а в последно време и при останалите е, че всеки говори за правата си, без да изпълнява задълженията си. Момчето е могло да не отнесе шамарите, ако се е извинило, закъснявайки за час. Явно се е държало нагло и арогантно, за да постъпи така колегата! Който не е работил в училище, не може да ги разбере тези неща. Компромисите, които се правят повсеместно в училищата по най-различни направления, няма да доведе до нищо добро за в бъдеще! Трудът и дисциплината са в основата на всеки прогрес!
  • 5
    Ня
    Някои
    21 -6
    15:43, 18 май 2018
    За мен господин Милков е доказал се професионалнист.Така че щом се е наложило да удари детето е имало за какво.
  • 6
    Йо
    Йорданка Ставрева
    6 -16
    20:51, 18 май 2018
    Коментарът е скрит заради голям брой отрицателни гласове. За да видите коментара натиснете тук
  • 7
    Въ
    Въз
    9 -10
    20:58, 18 май 2018
    И аз 14 години преподавам на ученици от малцинствата,но никога не съм си позволила да посегна на нито едно дете,ако този ученик му беше посегнал да бих защитила колегата, но в описания случай е недопустимо. Ако е проблемен ученик има институции,които да бъдат информирани. Аз съм на принципа отнасяй се с чуждите деца, така както искаш да се отнасят с твоите. Все пак призванието на учителя е да ги учи на ред и да им даде знания. Може да бъда оплюта от колеги,но аз не подлрепям действията на колегата,още повече директор и трябва да си понесе наказанието, но едва ли токова ще има......
  • 8
    Ми
    Мина
    16 -3
    21:13, 18 май 2018
    О, даже биологичната му майка скокна да го брани.А защо не си го възпитава сама,а го е дала в приемно семейство.Този бизнес с приемни семейства,които просто си докарват доход , без да успеят да повлияят на деца с проблеми, също трябва да спре. Защо не се монтират читави камери в училищата и отвреме навреме родителите да преглеждат записите.Ще бъдат ужасени от отрочетата си , няма да ги познаят, част от тях , разбира се.
  • 9
    Уч
    Учител
    13 -3
    20:08, 19 май 2018
    Циганите ще превземат, и превзеха, и училищата. Биологичната майка може и името на детето си да не знае, но сега в затвора искала да праща учителя. Циганите посещават детска градина и училище единствено и само да не им спрат социалните привилегии, за които всички ние плащаме от нашите данъци. А когато решиш да им направиш забележка, се изкарват най-големи жертви. И това не е расизъм. Расизъм - това е когато на основание само на един маловажен аргумент (примерно цветът на кожата), чрез невъобразими спекулации с емоциите, се предизвикват отношение и действия спрямо отделни хора или групи. Учителите сигурно са най-толерантното съсловие, но всяка толерантност си има граници. И като те се прекрачат, това става вече грях.
    Цигански проблем в България съществува. Има го и тормози обществото съвсем не по-малко от ограбването на държавата и икономическата разруха.Няма какво да се лъжем - положението в България е докарано дотам, че масовият народ да не може да понася ромската общност и тайно всеки да се надява ако може някак си нея да я няма. А в училищата тази общност единственото нещо, което прави е да създава проблеми, с претенциите си да си търсят правата и да се правят на жертви.
  • 10
    Йо
    Йорданка Ставрева
    7 -6
    08:45, 20 май 2018
    Скъпи Димитровградчани ! Другарят Милков е нарушил закона като е извършил насилие върху човек! Дилема няма. В Българско Училище насилие не трябва да има. Следващото дете може да бъде вашето.
    Този УЧИТЕЛ няма място в училище !
    • Йо
      Йорданка Ставрева
      5 -1
      18:33, 20 май 2018
      Има закони. Докато се нарушават, дотогава ще има шамари в училище и дотогава ще има Милковци. Никой не може да оспорва насилието. Имало ли е насилие върху ученик? Имало е. Кой е раздавал шамари? Господин Милков! Директорът! Трябва ли да бъде наказан? Съдът да се произнесе! Това е работа на Съдебната институция!
Последни новини