Експерти представят икономическото развитие на региона на церемонията на КРИБ

Изображение 1 от 2

    Водещи български икономисти ще вземат участие във форума „Социално отговорна компания – партньор на община“, който КРИБ – Хасково организира за шеста поредна година. Събитието ще се ще се състои на 28 май 2018 година от 14.00 ч. в залата на Областна администрация – Хасково. Традиционно по време на церемонията ще бъдат връчени и наградите грамоти на отличените социално-отговорни компании в региона. Това съобщи председателят на КРИБ – Хасково Стефан Димитров.

    Форумът има за цел не само да отличи фирмите с най-голям принос в корпоративната социална отговорност, но и да се превърне в барометър на икономическото развитие на региона. В тази връзка на събитието ще гостуват видни експерти в областта на икономиката, като Петър Ганев, който ще представи изследвания като „Хасково като инвестиционна дестинация“; „Демографски процеси и развитие на пазара на труда“; „Предизвикателства пред задържането на млади хора“; „Възможности пред бизнеса и местните власти да променят региона“. Това са теми, изключително актуални и полезни не само за бизнеса, но и за всеки, заинтересован от бъдещето на област Хасково, коментира председателят на КРИБ – Хасково.

    Георги Стоев от „Индъстри Уоч Груп“ – водещ изследователски център в областта на икономиката и икономическата политика ще представи възможностите за развитие и популяризиране на индустриални зони и по конкретно Хасково - Димитровград - Стара Загора. Важна информация за перспективите за бъдещето на земеделието в област Хасково и възможностите за сдружаването на фермерите ще даде на присъстващите Николай Вълканов. Той е анализатор и управител на "ИнтелиАгро" – неправителствена организация, която подкрепя развитието на устойчиво и конкурентоспособно селско стопанство, разкри още Стефан Димитров.

    Инициативата „Социално отговорна компания - партньор на община” се осъществява съвместно с ръководствата на общините от областта. Те номинират за наградата компании, които работят на тяхна територия и имат изключително голям социален принос в областта на развитието на корпоративната социална отговорност.

    Източник: Haskovo.NET
    Последни новини