Жертвите в авиокатастрофата в Куба се увеличиха

Една от трите жени, оцелели при катастрофата на самолет „Боинг 737“ в Куба, е починала в болница в Хавана, съобщиха световните агенции.
 
23-годишната Гретел Ландроув е родена в град Олгин, за където се е бил отправил самолетът, но напоследък е живеела в столицата. Другите две жени, които оживяха при катастрофата, остават в критично състояние заради тежки изгаряния и други травми, включени към апарати за изкуствено дишане.
 
Самолетът Боинг 737 се разби почти веднага след излитането си от Хавана, причинявайки смъртта на 110 души (вече 111) от 113 на борда. Това прави инцидента авиокатастрофата с най-много жертви в Куба от близо 30 години.

Мексиканските авиационни власти съобщиха, че временно спират дейността на авиокомпания „Дамох аеролинеас“, докато тече проверката ѝ, след като неин самолет се разби в Куба в края на миналата седмица, предаде Асошиейтед прес.

Главно управление за гражданска авиация посочи, че целта му е да гарантира, че авиокомпанията се придържа към разпоредбите, и да събере информация в помощ на продължаващото разследване за причините за катастрофата.

Източник: dariknews.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини