МВР нищи престъпността в селата, в Радиево било спокойно

Изображение 1 от 5

    МВР стартира информационни беседи по селата в областта. Тази сутрин мобилният екип от областната дирекция на МВР посети димитровградското село Радиево. Местните жители имаха възможност пряко да информират полицейските служители за нарушения на обществения ред, на Закона за движение по пътищата, за извършени престъпления и случаи, за които е необходима намесата на други компетентни институции.

    Интересът към срещата с полицаи, обаче беше слаб. Оказа се, че в Радиево почти няма престъпност. За това свидетелства кметът на селото Красимир Христов. Той поясни, че от началото на годината е станала само една кражба на каруца. Иначе положението било доста спокойно и си взаимодействали добре с полицията при необходимост. Кметът дори се похвали от възход на селото – разкриване на нови работни места и увеличаване на населението.

    В Радиево скоро очакват ремонт на главния път, който обхваща отсечката от Димитровград през селото към съседното Бял извор. „Поискали сме да се изградят две пешеходни пътеки – до кметството и до читалище „Събуждане“ с цел безопасно пресичане по главния път, който е доста натоварен особено през почивните дни“, обясни Христов. Той поясни, че искането им е съгласувано с „Пътна полиция“ и Агенция „Пътна инфраструктура“ и чакат реализация.

    След посещението в Радиево мобилният полицейски екип се отправи към село Голямо Асеново. Утре са предвидени срещи с хора от харманлийските села Поляново и Дряново. На 29 май полицаите ще бъдат в хасковските села Корен и Караманци, а на 30 май – в свиленградските села Момково и Генералово.

    Анета Кутелова

    Източник: Haskovo.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (7)

    • 1
      Pa
      Palqka0407.@abv.bg
      12 0
      23:27, 22 май 2018
      Това е лъжа кражбите се увеличават.открадат е двигател на моторна лодка.в село .Раднево хората се принудени да слагат камери.а кмета не разрешава поставяне на камери на обществени места
      • Pa
        Palqka0407.@abv.bg
        14 0
        23:59, 22 май 2018
        Не правоспособни ц***** се расхождат със коли по улиците .коли без номера.няма контрол .а кмета не взима мерки.каруци пълни със дърва
    • 2
      Гр
      Гражданин
      6 0
      10:06, 23 май 2018
      Това ли е полицията на в близост до обществото.
      Тези офицери да вземат да дават патрул,а не да обикалят като падари.
      Сержантите вършат работата,а не офицерите!!!
      А,и на снимката се вижда група ц***** с каруца,без регистрация на каруцата,защо не им се направи проверка за каруцата и съответно глоба за без регистрация на каруцата.Офицерът защо е БЕЗ шапка на обществено място,а???!!!
      • Аз
        аз
        1 -1
        10:54, 23 май 2018
        виж ги само как са спрели, индиянците мръсни.
      • То
        Тошо
        1 0
        14:22, 23 май 2018
        Няма как офицерите да дават патрул . Този дето е на снимката е н-к Ж. Иванов, а сигурно някъде около него се мотае и Динков . Да не попадаш при тях в тяхната канцелария че ще пишеш много !
    • 3
      Аз
      аз
      1 0
      10:39, 23 май 2018
      МВР да вземат да си пускат фаровете....
    • 4
      Жи
      Жител на с. Подкрепа
      4 0
      10:42, 23 май 2018
      Елате в село Подкрепа особенно в събота и неделя да видите колко нередности ще откриете. Не пълнолетни карат коли ,монтьори си пробват колите в селото с над 50 км, карат се млекарки от лица без нужната категория , в магазина се сервира алкохол и салати , а няма тоалетна за клиентите и още безброй нередности
    Последни новини