С множество медали и грамоти се завърнаха танцьорите и певците от НЧ "Събуждане - 1927" с. Радиево

    От 07 до 11.06  се проведе VII Балкански шампионат по фолклор „Евро Фолк – Жива вода 2018“ в красивия курортен град Хисаря,в рамките на Музикални празници „Евро Фолк“. Организатори на събитието са Европейската Асоциация на Фолклорните Фестивали - EAFF, Euro Folk Academy, Община Хисаря и други организации.

    От фестивала със златни медали се завърна НЧ „Събуждане – 1927“ с.Радиево. Смесената фолклорна група взе златен медал,  грамота за Лауреати и диплом за Балкански шампион по фолклор за 2018г., с препоръка за участие в Европейския шампоинат в Несебър и к.к.Слънчев бряг от 28.06 до  08.07.

    Танцовия състав „Тракийци“,който е към читалището, също получи грамота за Лауреат, златен медал и диплом за Балкански шампион по фолклор за 2018г., в категория Обработени танци, с препоръки за Европейски и Световен шампионат. Също така получиха и номинация за GRAND PRIX „Златен Орфей“.

    Номинация за „Златен Орфей“, се връчва лично от журито на изявените групи. Такава получиха 17 групи от общо 220, явили се.

    Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини